Аварiї на залiзничних переїздах за останнi 10 рокiв

06.02.2014

12 жовтня 2010 року на переїзді біля міста Марганець Дніпропетровської області сталася наймасштабніша «залізнична» ДТП, у якiй загинуло 45 пасажирів, зокрема i троє дітей. Маршрутний автобус, незважаючи на червоне світло, виїхав на переїзд і зіштовхнувся з маневровим локомотивом. Слідча комісія визнала винними загиблого водія і власника транспорту.

Наступного дня, 13 жовтня, трагедія сталася біля села Тарасівка на Київщині. Тут на залізничному переїзді заглохла машина «швидкої допомоги», яка везла породіллю до пологового будинку. Від зіткнення з пасажирським потягом загинули жінка, її чоловік i лікар. Вижити пощастило тільки водію.

Після цих аварій уряд обіцяв вжити всіх заходів для посилення безпеки на залізничних переїздах та обладнати їх шлагбаумами і світлофорами. Щоправда, пізніше в «Укрзалізниці» зізналися, що на обладнання всіх без винятку переїздів коштів не вистачило.

До Марганецької трагедії залізниця знала ще кілька масштабних катастроф.

* 7 жовтня 1997 року 19 пенсіонерок їхали в накритій тентом вантажівці, яка на перегоні Самарівка—Павлоград на Дніпропетровщині зіштовхнулася з потягом. Вижили лише одна жінка і водій.

* 16 травня 2004 року на Одещині пасажирський автобус виїхав на залізничну колію перед вантажним потягом. Жертвами ДТП стали 16 пасажирів.

* 2 червня 2005 року в Одеській області сталася іще одна аварія. За 300 метрів від переїзду машиніст вантажного потяга помітив автобус ЛАЗ, який зупинився перед колією, щоб підібрати пасажирку. Однак замість того, щоб перечекати потяг, водій рушив уперед. У результаті зіткнення загинуло 14 пасажирів.

Лише за минулий рiк на залiзничних переїздах в Українi сталися чотири аварiї:

* 25 жовтня 2013 року на Рівненщині водій позашляховика Mersedes–Benz GL 500 проігнорував застережні сигнали і виїхав просто під колеса ремонтного потяга.

* 23 листопада 2013 року в селищі Забрід на Закарпатті під пасажирський потяг №601 «Львів—Солотвино» потрапив легковик, внаслідок чого загинуло двоє людей, ще двоє постраждалих госпіталізовано з важкими травмами.

* 22 листопада 2010 року в Козятинському районі на переїзді Кордишівка—Голендри пасажирський поїзд «Харків—Івано–Франківськ» протаранив КамАЗ. Водій вантажівки загинув на місці.

А 29 жовтня 2013 року на залізничному переїзді біля села Лугове на Рівненщині з вантажним потягом зіткнувся трактор. 21–річний водій загинув, його пасажир потрапив до лікарні.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>