Хоча фруктово-ягідний сезон саме у розпалі, проте хочу нагадати нашим читачам, що конкурс «Ягода-малина» триватиме лише до кінця серпня, а там будемо підбивати підсумки, адже ми оголошуємо наступний конкурс, тож ті, хто не встиг узяти участь у цьому кулінарному змаганні, мають нагоду випробувати долю у наступному. Оголошення переможців планується десь на початок вересня, тож спішіть усі ті, хто має чим поділитися з нашими читачами.
А поки конкурс iще триває, подаємо цікавий рецепт торта-морозива «Малиновий сюрприз», який надіслала нам Білоус Оксана з Іванівців Коломийського району, що на Івано-Франківщині.
Торт-морозиво «Малиновий сюрприз»
Рулет: 2 яйця, 40 г цукру, 60 г крохмалю, 1/2 чайної ложки розпушувача для тіста і 125 г малинового джему.
Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з 1 ст. л. теплої води і цукром. Білки збити в густу піну й обережно з'єднати з жовтками, всипати крохмаль з розпушувачем для тіста. Деко застелити папером і викласти тісто завтовшки 1 см і випікати 8—10 хв. при температурі 175 градусів. Випечений бісквіт перекласти на кухонний рушник, який посипати цукром. Зверху корж змастити малиновим джемом і з допомогою рушника закрутити рулет, дати охолонути.
Ванільне морозиво: 3 жовтки, 75 г цукрової пудри і пакетик ванільного цукру збити на водяній бані, потім, помішуючи, охолодити. Взяти 200 мл сметани, добре збити в густу піну і додати 1 ст. ложку малинового сиропу. З'єднати з жовтковою масою.
Тепер беремо форму, але щоб була з опуклим круглим дном (ємністю 2 літри). Форму трохи змащуємо жиром. Бісквітний рулет порізати на тоненькі шматочки і викласти ними дно форми, заповнити шаром ванільного морозива і поставити в морозильну камеру на 2 години.
А тепер готуємо малинове морозиво:
400 г малини перебрати, але не мити. Із 200 г малини зробити пюре і протерти через сито, 1 білок збити з 50 г цукрової пудри, додати 4 краплі лимонного соку. Взяти 250 мл сметани і теж збити в круту піну. Тоді перемішати білок і сметану з малиновим пюре і додати решту малини (цілі ягоди), ще раз обережно вимішати. Тоді цю масу викласти поверх ванільного морозива і знову поставити в морозильну камеру ще на 4—6 годин. Перед подачею на стіл перевернути форму з морозивом на тарілку. Збити ще 100 мл сметани з 1 пакетиком ванільного цукру, наповнити кулінарний шприц і навколо торта-морозива витиснути квіточки і прикрасити малиною. Смачного.