НОВИНИ ПЛЮС

23.01.2014

У Музеї Шептицького — виставка західноєвропейської графіки

Унікальні відреставровані твори графіки західноєвропейських  митців — Тіціана, Мікеланджело, Ван Дейка, Франсиско Гойї, П’єтро Антоніо Новеллі, Джованні Баттіста Тьєполо — можна побачити у залах Національного музею ім. Андрея Шептицького у Львові, пише сайт «Музейний простір». Виставка «Західноєвропейський рисунок XVI—VIII ст.» репрезентує унікальну колекцію оригінальних творів, які музей Шептицького рідко демонстрував широкому колові глядачів. Зокрема, представлено рисунки–припорохи — більшість із них придбав митрополит Андрей під час подорожі до Італії в 1908 і 1909 роках.

Гордість колекції становлять твори визначних майстрів світової слави — Тіціана «Ісус Христос зі святими» та Мікеланджело «Апостол», які є найдавнішими в збірці. До унікальних експонатів належать рисунок Ван Дейка «Зняття з хреста» та ескіз дітей авторства Франсиско Гойї.

Російська співачка Жанна Фріске хвора на рак

39–річна росіянка Жанна Фріске, яка набула популярності ще в 1996 році у складі гурту «Блєстящіє», а потім знімалася у фільмах «Нічна варта», «Денна варта», «Про що говорять чоловіки», хвора на рак. Офіційне підтвердження цієї інформації днями з’явилося на сайті співачки. Жанна Фріске лікується в Німеччині, біля неї перебуває її чоловік Дмитро Шепелєв. У подружжя є син Платон, якому в квітні тільки виповниться рік.

Жадан збирає кошти для лікування побитого охоронця книгарні «Є»

Письменник Сергій Жадан збирає гроші на операцію охоронцю, який постраждав унаслідок нападу «тітушок» на харківську книгарню «Є» 11 січня, коли там зібралося засідання гуманітарної секції євромайданівців. Олег Колотій — охоронець–волонтер, який зірвав напад, прийнявши удар на себе, написав Жадан на своїй сторінці у «Фейсбуцi». На операцію, завдяки якій чоловікові можна врятувати око, потрібно ще 15 тисяч гривень. Кошти, пише Жадан, можна переказувати на цей рахунок у Приватбанку: 5167 9872 0604 9120 Кабанова Олена Вікторівна.