М’ясо з «кишенею» та у «вдяганці» зі спецій

09.01.2014
М’ясо з «кишенею» та у «вдяганці» зі спецій

Запечене м’ясо — смачно і корисно. (з сайта liveinternet.ru.)

Ви хочете приготувати м’ясо не так, як завжди?! Можливо, вам сподобаються ось ці варіанти.

Щоб приготувати свинину у паніровці зі спецій, потрібно: 1,5 кг свинячої корейки, по 2 чайні ложки гірчиці та меду, для приправи — суміш перців, насіння гірчиці, крупнокристалічна сіль, часник, мелені горіхи, гвоздика, сухий гранат. Спочатку корейку треба помити, обсушити і нашпигувати часником. Гірчицю з медом ретельно перемішати. Далі у ступці подрібніть усі спеції, крім гвоздики (брати по половині чайної ложки). М’ясо змастіть сумішшю гірчиці і меду, потім рясно обсипте спеціями, а гвоздику помістіть у прорізи в шаховому порядку по всій поверхні. Загорніть м’ясо у фольгу, залиште при кімнатній температурі на годину, щоб воно промаринувалося. Потім поставте деко з м’ясом у духовку, розігріту до 180–200 ° С, приблизно на 1,5 години. За 10 хвилин до готовності розкрийте фольгу, покладіть пару гілочок розмарину і запікайте м’ясо ще до появи золотистої скоринки.

Щоб це м’ясо було дуже–дуже смачним, для цього варто приготувати соус із 200 г брусниці, половини склянки цукру (краще коричневого), 2–3 апельсинів та столової ложки борошна. Спочатку в каструльці розтопіть на невеликому вогні цукор, влийте сік з одного апельсина. Коли суміш закипить, додайте ягоди брусниці, закип’ятіть і додайте шматочки апельсинів, проваріть трохи і зніміть з вогню.

Святково і смачно — рулет із горіхово–грибною начинкою. Для приготування потрібно: 1–1,5 кг свинини, 500 г пече­риць, півсклянки волоських горіхів, 100 г свіжого свинячого сала, 100–150 г твердого сиру, за смаком сіль і перець. Спочатку почистіть і відваріть до готовності гриби. Подрібніть (порубайте) горіхи. Шматок м’яса помийте й обсушіть. Потім гострим ножем почніть розрізати м’ясо з широкого його боку на пласт товщиною 1,5–2 см, рухаючись по спіралі. У результаті має бути пласт, як ніби ви розгорнули його. Відбийте м’ясо, посоліть, поперчіть. Покладіть зверху тонкі пластинки сала, посипте натертим сиром, покладіть шар відварених грибів, а на них — тонкий шар горіхів. Туго скачайте м’ясо в рулет, щільно загорніть у фольгу і поставте в духовку, розігріту до 180–190 градусів на 1,5–2 години. Коли виймете, бажано покласти під прес

Свинину в пиві готують так. Шматок м’яса (1,5 кг) натріть сіллю і перцем, нашпигуйте половинками часнику. У каструлю налийте 1,5 л пива, покладіть в нього м’ясо і прикрийте кришкою меншого діаметра, ніж каструля. Покладіть зверху вантаж, щоб м’ясо було занурене в пиво, і залиште на 1–2 години при кімнатній температурі. У глибоку сковороду налийте пива на 1–2 см, занурте в нього м’ясо і поставте в максимально нагріту духовку на 15 хвилин. Потім збавте вогонь до середнього і запікайте м’ясо 1,5 години. Часто поливайте м’ясо пивом (раз на 10–15 хвилин), а наостанок полийте його сумішшю пива, яєчного жовтка і меленого імбиру (невеликий шматок) та увімкніть вогонь на максимум на 2–3 хвилини, щоб м’ясо підрум’янилося.

Можна приготувати свинину в магазинному листковому тісті (чи домашньому). Отже, беремо 400 г дріжджового листкового тіста, приблизно кілограм м’яса, цибулину, 500 г пече­риць, яйце, столову ложку олії, за смаком сіль, чорний мелений перець. Цибулину поріжте дрібними кубиками й обсмажте на олії до золотистого ко­льору. Додайте у сковорідку нарізані пластинками гриби, перемішайте і посоліть. Підсмажте, постійно помішуючи. Свинину обмийте й обсушіть, зробіть у шматку великий розріз–«кишеню». М’ясо посоліть, поперчіть і нафаршируйте начинкою з цибулі і грибів. Загорніть м’ясо в розкачане тісто і поставте запікатися у духовку, розігріту до 180 градусів. Якщо тісто почне пригорати, прикрийте його фольгою або папером для випічки, змоченим у воді.

Смачного!

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>