Ви хочете приготувати м’ясо не так, як завжди?! Можливо, вам сподобаються ось ці варіанти.
Щоб приготувати свинину у паніровці зі спецій, потрібно: 1,5 кг свинячої корейки, по 2 чайні ложки гірчиці та меду, для приправи — суміш перців, насіння гірчиці, крупнокристалічна сіль, часник, мелені горіхи, гвоздика, сухий гранат. Спочатку корейку треба помити, обсушити і нашпигувати часником. Гірчицю з медом ретельно перемішати. Далі у ступці подрібніть усі спеції, крім гвоздики (брати по половині чайної ложки). М’ясо змастіть сумішшю гірчиці і меду, потім рясно обсипте спеціями, а гвоздику помістіть у прорізи в шаховому порядку по всій поверхні. Загорніть м’ясо у фольгу, залиште при кімнатній температурі на годину, щоб воно промаринувалося. Потім поставте деко з м’ясом у духовку, розігріту до 180–200 ° С, приблизно на 1,5 години. За 10 хвилин до готовності розкрийте фольгу, покладіть пару гілочок розмарину і запікайте м’ясо ще до появи золотистої скоринки.
Щоб це м’ясо було дуже–дуже смачним, для цього варто приготувати соус із 200 г брусниці, половини склянки цукру (краще коричневого), 2–3 апельсинів та столової ложки борошна. Спочатку в каструльці розтопіть на невеликому вогні цукор, влийте сік з одного апельсина. Коли суміш закипить, додайте ягоди брусниці, закип’ятіть і додайте шматочки апельсинів, проваріть трохи і зніміть з вогню.
Святково і смачно — рулет із горіхово–грибною начинкою. Для приготування потрібно: 1–1,5 кг свинини, 500 г печериць, півсклянки волоських горіхів, 100 г свіжого свинячого сала, 100–150 г твердого сиру, за смаком сіль і перець. Спочатку почистіть і відваріть до готовності гриби. Подрібніть (порубайте) горіхи. Шматок м’яса помийте й обсушіть. Потім гострим ножем почніть розрізати м’ясо з широкого його боку на пласт товщиною 1,5–2 см, рухаючись по спіралі. У результаті має бути пласт, як ніби ви розгорнули його. Відбийте м’ясо, посоліть, поперчіть. Покладіть зверху тонкі пластинки сала, посипте натертим сиром, покладіть шар відварених грибів, а на них — тонкий шар горіхів. Туго скачайте м’ясо в рулет, щільно загорніть у фольгу і поставте в духовку, розігріту до 180–190 градусів на 1,5–2 години. Коли виймете, бажано покласти під прес
Свинину в пиві готують так. Шматок м’яса (1,5 кг) натріть сіллю і перцем, нашпигуйте половинками часнику. У каструлю налийте 1,5 л пива, покладіть в нього м’ясо і прикрийте кришкою меншого діаметра, ніж каструля. Покладіть зверху вантаж, щоб м’ясо було занурене в пиво, і залиште на 1–2 години при кімнатній температурі. У глибоку сковороду налийте пива на 1–2 см, занурте в нього м’ясо і поставте в максимально нагріту духовку на 15 хвилин. Потім збавте вогонь до середнього і запікайте м’ясо 1,5 години. Часто поливайте м’ясо пивом (раз на 10–15 хвилин), а наостанок полийте його сумішшю пива, яєчного жовтка і меленого імбиру (невеликий шматок) та увімкніть вогонь на максимум на 2–3 хвилини, щоб м’ясо підрум’янилося.
Можна приготувати свинину в магазинному листковому тісті (чи домашньому). Отже, беремо 400 г дріжджового листкового тіста, приблизно кілограм м’яса, цибулину, 500 г печериць, яйце, столову ложку олії, за смаком сіль, чорний мелений перець. Цибулину поріжте дрібними кубиками й обсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте у сковорідку нарізані пластинками гриби, перемішайте і посоліть. Підсмажте, постійно помішуючи. Свинину обмийте й обсушіть, зробіть у шматку великий розріз–«кишеню». М’ясо посоліть, поперчіть і нафаршируйте начинкою з цибулі і грибів. Загорніть м’ясо в розкачане тісто і поставте запікатися у духовку, розігріту до 180 градусів. Якщо тісто почне пригорати, прикрийте його фольгою або папером для випічки, змоченим у воді.
Смачного!