Із записника галицької ґаздині

Із записника галицької ґаздині

Це вже зараз я, уродженка Житомирщини, багато наслухалася про славнозвісну галицьку кухню. А проходячи діалектичну практику на Галичині під час навчання, почувалася, як славнозвісний збирач фольклору Шурик із радянського фільму «Кавказька полонянка». Тільки кіногерой «спеціалізувався» на тостах, я а — на стравах.

Чоловічий пляцок на «післясмак»

Чоловічий пляцок на «післясмак»

Обов’язковий атрибут будь–якого святкового столу на Західній Україні — пляцки — великі торти–пироги на всю бритванку (деко) із різноманітними кремами, намазками, начинками і посипками. Їх ріжуть маленькими шматочками і залишають на «післясмак».

Всі статті рубрики