Мама поганого не порадить

13.11.2013
Мама поганого не порадить

Овочі та фрукти у стравах дуже необхідні для росту дітей. (з сайта lenta–ua.net.)

Перегляд більшості телепрограм нічого корисного не приносить дітям. Утім саме завдяки телевізору впродовж останнього часу популяризувався вислiв «мама поганого не порадить». Ці слова можна прив’язати практично до будь–якої ситуації. І до харчування також. Коли ваш підліток не хоче їсти корисну їжу, доречно доброзичливо нагадати: «мама поганого не порадить».

Дуже простий і над­звичайно корисний салат — з моркви з сиром. Для його приготування потрібно на середню тертку потерти морквину, на велику — плавлений сирок. Додати пропущений через часникодавку зубчик часнику, посолити, поперчити й приправити сметаною або майонезом — найкраще домашнім або легким магазинним.

Більшість дітей із задоволенням смакує консервовану кукурудзу. Доречно поєднати її з дрібно посіченою білокачанною капустою (попередньо добре перем’ятою руками), присмачити лимонним соком і подрібненим кропом, приправити сметаною.

На десерт до чаю можна подати не солодощі, а канапки з печеним яблуком. Четвертинки, скажімо, голдена спочатку за 3–5 хвилин спекти в мікрохвильовій пічці. Коли трохи охолонуть, зняти шкірку і викласти на мініатюрні кружальця свіжого міні–багета. Ця проста страва смачніша за бiльшiсть тістечок і тортів.

Вершковий сир, так потрібний дітям для здорового росту, доречно подати з невеликою кількістю цукру, сметаною і кружальцями банана. Поживно і смачно!

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>