НОВИНИ ПЛЮС

08.11.2013

Wi–Fi у Софії Київській

У національному заповіднику «Софія Київська» з’явився безкоштовний Wi–Fi, повідомляє travel.ru. Проте всередині самого собору інтернету немає. Хоча інтернет у заповіднику не високошвидкісний, туристи активно ним користуються, зокрема відправляють друзям щойно зроблені фотографії. Крім того, Wi–Fi дозволяє отримати інформацію про Софійський собор, не вдаючись до послуг гіда.

А влітку 2013 року безкоштовний Wi–Fi з’явився і в Києво–Печерській лаврі. Бездротовий інтернет охоплює близько 80% території історико–культурного заповідника.

На Вінниччині відкрили музей родини Достоєвських

Музей відкрився в селі Війтівці Літинського району, на базі тамтешньої школи. Ініціатор створення музею — краєзнавець і дослідник історії роду Достоєвських, директор Липовецького районного архіву Олександр Роговий. «У нас, на Липовиччині, народився батько письменника. Свідчення цього — знайдений запис у метричній церковній книзі. Михайло Достоєвський з’явився на світ саме у Війтівцях», — розповів пан Роговий агенції «Укрінформ». Відомо, що батько Федора Достоєвського тут виріс і саме звідси поїхав на навчання до Москви, де став лікарем, а дід письменника був у подільському селі священиком.

«Чорного ворона» прочитають словаки

Словацьке видавництво «Ікар» видало роман Василя Шкляра «Чорний Ворон», повідомляє сайт «Літакцент». Автор перекладу — Володимир Черевка. На обкладинці зазначено, що це — бестселер про одну з білих плям в історії України.