Коли треба організувати вишукане застілля, можна приготувати незвичайні бутерброди на незвичайній основі — хрустких хлібцях.
Хлібці з козиним сиром, варенням з інжиру і беконом. На 4 порції потрібно: 4 хлібці, 160 г козиного сиру, 120 г варення з інжиру, 8 шматочків бекону. Розділіть хлібці на 2 частини. Підсмажте бекон до хрусткої скоринки. Намажте хлібці козиним сиром і варенням. Зверху покладіть смажений хрусткий бекон і подавайте.
Канапе з помідорами. Потрібно: 8 сухариків (iз часником), 4 пальчикових помідори, 2 пера зеленої цибулі, 125 г сиру моцарела, столова ложка оливкової олії, 100 г заздалегідь збитої сметани (cr’eme fraiche), базилік, чорний перець, сіль, цукор. Надріжте шкірку помідорів і занурте їх на 10—15 секунд в окріп. Зніміть її і наріжте м’якоть кубиками. Подрібніть цибулю і перемішайте її з помідорами, додайте за смаком сіль, цукор і чорний перець. Наріжте сир моцарела на тонкі шматочки і покладіть їх на сухарики. Поверх моцарели акуратно намастіть тонким шаром збитої сметани, а потім викладіть суміш із помідорами. Збризкніть канапе оливковою олією і прикрасьте дрібно нарізаним базиліком.
Хлібці з яєчним салатом та ікрою лосося. На 20 порцій потрібно: 5 круглих хлібців, 5 яєць, 2 столові ложки нарізаної кубиками селери, столова ложка нарізаної кубиками червоної цибулі, 2 столові ложки оливкової олії, столова ложка нарізаного кропу, чайна ложка білого винного оцту, 100 г сметани, сіль, білий перець, 100 г ікри лосося або форелі. Розламайте круглі хлібці на чотири частини. Зваріть яйця і очистіть від шкаралупи. Покладіть їх у глибоку тарілку, подрібніть виделкою, додайте селеру, червону цибулю, оливкову олію, зелену цибулю і білий винний оцет. Потім перемішайте зi сметаною і приправте сіллю та білим перцем. Покладіть яєчний салат на скибочки хлібців і прикрасьте ікрою.