Вишуканість на незвичайній основі

23.10.2013
Вишуканість на незвичайній основі

Канапе з помідорами.

Коли треба організувати вишукане застілля, можна приготувати незвичайні бутерброди на незвичайній основі — хрустких хлібцях.

Хлібці з козиним сиром, варенням з інжиру і беконом. На 4 порції потрібно: 4 хлібці, 160 г козиного сиру, 120 г варення з інжиру, 8 шматочків бекону. Розділіть хлібці на 2 частини. Підсмажте бекон до хрусткої скоринки. Намажте хлібці козиним сиром і варенням. Зверху покладіть смажений хрусткий бекон і подавайте.

Канапе з помідорами. Потрібно: 8 сухариків (iз часником), 4 пальчикових помідори, 2 пера зеленої цибулі, 125 г сиру моцарела, столова ложка оливкової олії, 100 г заздалегідь збитої сметани (cr’eme fraiche), базилік, чорний перець, сіль, цукор. Надріжте шкірку помідорів і занурте їх на 10—15 секунд в окріп. Зніміть її і наріжте м’якоть кубиками. Подрібніть цибулю і перемішайте її з помідорами, додайте за смаком сіль, цукор і чорний перець. Наріжте сир моцарела на тонкі шматочки і покладіть їх на сухарики. Поверх моцарели акуратно намастіть тонким шаром збитої сметани, а потім викладіть суміш із помідорами. Збризкніть канапе оливковою олією і прикрасьте дрібно нарізаним базиліком.

Хлібці з яєчним салатом та ікрою лосося. На 20 порцій потрібно: 5 круглих хлібців, 5 яєць, 2 столові ложки нарізаної кубиками селери, столова ложка нарізаної кубиками червоної цибулі, 2 столові ложки оливкової олії, столова ложка нарізаного кропу, чайна ложка білого винного оцту, 100 г сметани, сіль, білий перець, 100 г ікри лосося або форелі. Розламайте круглі хлібці на чотири частини. Зваріть яйця і очистіть від шкаралупи. Покладіть їх у глибоку тарілку, подрібніть виделкою, додайте селеру, червону цибулю, оливкову олію, зелену цибулю і білий винний оцет. Потім перемішайте зi сметаною і приправте сіллю та білим перцем. Покладіть яєчний салат на скибочки хлібців і прикрасьте ікрою.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>