Пігулка без «контролю»?

Пігулка без «контролю»?

Законопроект, який дістав у сесійній залі 256 голосів підтримки, пропонує виключити аптечні заклади, що здійснюють діяльність на підставі відповідної ліцензії, з числа закладів охорони здоров’я, які підлягають акредитації. Документ передбачає поширити пільговий режим оподаткування на операції з постачання не тільки лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні, а й тих, які аптечні заклади самі виготовляють за рецептами лікарів.

Смерть на злеті

Смерть на злеті

10 жовтня на світанку в Ковельському районі зазнав аварії легкомоторний літак Ан–2. Він злетів із колишнього колгоспного аеродрому, але за якийсь час носом упав у меліоративну канаву i вiд удару розвалився.

У гості до магів і янголів

У гості до магів і янголів

Учора в Києві відкрився фестиваль української дитячої книги «Азбукове королівство Магів та Янголів». Уже вчетверте в Музеї української книжки і друкарства, що на території Києво–Печерської лаври, розгортається магічне дійство, в якому юні читачі стають повноправними учасниками фестивальної програми. Бо де ж, як не тут, можна не лише поспілкуватися з авторами улюблених книг, а й навчитися власноруч виготовляти папір, ілюструвати книжки, робити витинанки, відкрити таємниці давньої козацької каліграфії та духовного співу. А ще розповісти всім про чарівний світ улюбленої казки, виготовити і розмалювати фігурку зi справжнього шоколаду або попрацювати на старовинному друкарському верстаті.

Весiльний бум

Весiльний бум

На Дніпропетровщині заговорили про весільний бум. Статистика це засвідчує доволі переконливо — за 9 місяців року в обласному центрі зареєстровано 16 960 шлюбів, що на 1 846 більше, ніж за аналогічний період торік.

Кохання пiдштовхнуло?

Кохання пiдштовхнуло?

Трагедія сталася ввечері, коли почало сутеніти. Тіло дівчини знайшли під мостом Кохання у парку Ювілейний. Дівчина стрибнула з 30–метрового мосту. Це майже висота десятиповерхового будинку. Шансів вижити не було — міст нависає над глибоким яром, всуціль зарослим віковими деревами, а по дну яру проходить асфальтiвка. На ту дорогу і впала дівчина.

П’ятеро

П’ятеро

Із сумнозвісної лаврської інфекційної лікарні всіма силами витурюють смертельно хворих пацієнтів. «УМ» писала про акцію протесту лікарів i пацієнтів під Кабміном, після якої, здавалося, людей мають почути. Прем’єр–міністр Микола Азаров після акції доручив мiністру охорони здоров’я Раїсі Богатирьовій узяти це питання під особистий контроль, невідкладно забезпечити належні умови для надання медичної допомоги хворим на ВІЛ/СНІД. Причому часу дав — до 28 жовтня.

Крокуй правою

Крокуй правою

«14 жовтня в Києві о 16.00 вiд пам’ятника Шевченку буде проведено наш традиційний численний марш на честь Української повстанської армії, на честь українського козацтва», — оголосив у середу з трибуни Верховної Ради депутат вiд«Свободи» Андрій Іллєнко. Його колеги по парламенту з інших фракцій не поспішають з оголошенням своєї програми відзначення цієї дати. Навіть комуністи, які традиційно організовували свої «контрмарші». У Київському міськкомі КПУ «УМ» відповіли, що вони іще не визначилися, будуть виходити на вулицю 14–го жовтня, чи ні.

Крок до кредиту

Крок до кредиту

Україна таки може одержати черговий транш кредиту «стенд–бай» від Міжнародного валютного фонду. Про це останнім часом усе голосніше заявляють вітчизняні аналітики. Вчора до Вашингтона, на чергові перемовини у штаб–квартиру МВФ, вирушила українська делегація на чолі з головою НБУ Ігорем Соркіним. Мета візиту — узгодити перелік заходів, необхідних для забезпечення міжнародної фінансової стабільності.

Горіли «судді» і «рейдери»

Горіли «судді» і «рейдери»

Більше двох сотень людей зібралися вчора біля ринку «Південний» у селі Віліно, що в Бахчисарайському районi, вимагаючи, аби місцеві підприємці повернули їхню землю. На вулицю людей вивело рішення Вищого господарського суду України, який фактично визнав, що їхня земля їм більше не належить. Селяни, переважно кримськi татари, провели велелюдний мітинг, а потiм перекрили автотрасу Саки—Севастополь, де встановили імпровізовану шибеницю з трьо­ма опудалами — продажного судді, рейдера і чиновника. Після «повішання» протестувальники ще й облили опудала бензином і підпалили їх.

Всі статті рубрики