«Золотий лев» — для всіх і для кожного

03.10.2013

З 3 по 6 жовтня у Львовi триватиме щорічна грандіозна подія для театролюбів — фестиваль «Золотий лев на вулиці 2013». Свої вистави покажуть 10 театрів з України, Росії, Чехії, Литви, Португалії, Білорусі та інших країн.

На думку Ксенії Федоришин, менеджера з реклами театру «Воскресіння», родзинкою цьогорічного «Золотого лева» стане вистава вуличного театру Biuro Podrozy з Польщі. «Актори цього театру виступили у півсотні країн світу, отримали чимало нагород та відзнак на європейських фестивалях, тому їхній виступ обіцяє бути дуже цікавим і феєричним, — каже панi Федоришин. — Спектакль, який вони покажуть, називається «Кармен».

Досить насиченою на цьогорічному фестивалі обіцяє бути й програма для дітей. «Уже традиційно до нас приїдуть клоуни Краківського театру ВАГАБУНДА, які представлять свої ігрові атракціони для батьків і дітей на площі Ринок. Крім того, розважатиме наших наймолодших глядачів і веселий португальський клоун Enano та представники циркової академії з Києва», — розповiдає Ксенiя Федоришин.

Сюрприз для гостей «Золотого Лева» готують і організатори. Театр «Воскресіння» покаже оновлену версію вистави про скульптора Йогана Пінзеля, яку львів’янам демонстрували лише один раз.

Не обійдеться і без традиційної  карнавальної ходи, яка чекає на гостей фестивалю 5 жовтня о 17.15.