НОВИНИ ПЛЮС

10.09.2013

Парламент

Партія регіонів підготувала проект, завдяки якому у Верховній Раді скоро можуть утворитися нові депутатські групи, що будуть рівноправні з фракціями. Про це пише «Коммєрсант–Україна» з посиланням на свої джерела.

«Законопроект про зниження порога для формування груп буде зареєстрований у Раді наступного пленарного тижня (16–20 вересня)... Згідно з ним, мінімальна кількість осіб у групі варіюється в діапазоні 14–15» , — повідомило джерело в ПР. Зараз для формування групи необхідно мінімум 32 депутати — за величиною найменшої фракції у ВР.

Справа Тимошенко

Юлія Тимошенко не отримувала жодних пропозицій щодо лікування у Німеччині. Про це вчора на прес–конференції заявила донька Тимошенко Євгенія. «На даний момент мама не отримувала пропозицій щодо лікування за кордоном — ні офіційних, ні неофіційних. Якщо така пропозиція надійде, то мама, безумовно, розгляне її. І під час відповіді, я переконана, мама буде керуватися не тільки станом свого здоров’я, а й національними інтересами у зв’язку з історичним моментом для України у вигляді підписання Угоди про асоціацію», — сказала Євгенія.

Євгенія Тимошенко також повідомила, що Комітет Ради Європи з питань протидії тортурам офіційно визнав факти насильства щодо її матері під час її перевезення з Качанівської колонії до лікарні, а також факти неналежного утримання екс–Прем’єра у самій лікарні під постійним відео­спостереженням.