Починається активний сезон збору грибів. Частину зібраних капелюшків і ніжок господині просто заморозять, а частину замаринують. Для маслюків підійде такий рецепт — гриби, мариновані з зеленою цибулею і хроном.
На 500 грамів очищених маслюків потрібен лавровий листок, 2 столові ложки солі, 1,2 л фільтрованої чи джерельної води, половина столової ложки цукру, 1,5 столової ложки оцту 7%, гілочка кропу, 3 зубчики часнику, 2 пучки зеленої цибулі, хрін. У велику каструлю викладіть лавровий лист, сіль і влийте 1,2 літра холодної фільтрованої води. Доведіть до кипіння і додайте очищені і промиті гриби. На сильному вогні варіть маслюки 15 хвилин. В цей же час починайте стерилізувати банки і кришки, на цю процедуру буде потрібно близько 15–20 хвилин. Приготуйте маринад. Спробуйте киплячу воду на смак, перевірте, чи достатньо солі. Додайте цукор і оцет, знову спробуйте. Смак повинен бути ненасиченим кисло–солодким. Варіть маринад іще 10 хвилин на сильному вогні. Перед закінченням варіння додайте у каструлю парасольки кропу, нарізані на шматочки 4–5 сантиметрів, часник зубчиками і зелену цибулю, нарізану так само, як і кріп. Обчистіть і ошпарте окропом маленький шматочок хрону, додайте його в розсіл і зніміть каструлю з вогню. Розкладіть гриби разом із маринадом у стерилізовані банки. Відразу закрутіть усі банки і переверніть їх, обгорніть ковдрою і перевірте, чи не виходить рідина. Якщо маринад просочується, то закрийте кришки щільніше. Через 8–10 годин приберіть гриби в прохолодне місце.