Корисний швидкосуп

21.08.2013
Корисний	швидкосуп

з сайта woman.ru.

Якщо ваш щоденний запас рецептів перших страв вичерпався, зверніть увагу на ці прості описи — і родина хвалитиме вас за вдале оновлення меню.

Залишилися відварені для вінегрету буряк і картоплина? Час готувати швидкий бурячник. Найкращою основою страви буде бульйон, у якому варилася теляча грудинка. Хоча може бути навіть звичайний окріп. Отже, викладаємо у рідину натертий на крупну тертку варений буряк, перемішуємо, додаємо кубики вареної картоплі. Коли через пару хвилин усе закипить, притрушуємо дрібно порізаним кропом, якщо немає — розмарином із пакетика. Уже в тарілки, куди розіллєте бурячник, треба покласти по 2 четвертинки вареного яйця, половинці кружальця лимона і ложці сметани.

Ще один варіант одночасно швидкої у приготуванні і смачної першої страви — розсольник з куркумою. Отже, ставимо на вогонь каструлю з водою, коли закипить — кидаємо спочатку дрібно порізану цибулину, а невдовзі — дрібні кубики з половини курячого філе. Через хвилин 5 додаємо 1–2 столові ложки промитого рису; ще через кілька — кубики сирої картоплини. Побулькотить 4–5 хвилин — додаємо натертий на крупну тертку солоний огірок, перчимо, притрушуємо половиною чайної ложки куркуми, кладемо грудочку вершкового масла або вливаємо чайну ложку олії. Страву ще можна присмачити подрібненим свіжим кропом або лаврушкою (її слід прокип’ятити у супі, але щоб не гірчила — вийняти).

Коли спекотно, доречним буде огірковий холодний суп: у тарілку нарізаємо соломкою чищений свіжий огірок, заливаємо кефіром, приправляємо чорним меленим перцем, якщо хочете — сіллю. Ця простота буде доречною у меню кожного, а особливо тих, хто прагне вживати малокалорійні страви.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>