НОВИНИ ПЛЮС

06.08.2013

Відпустка Азарова добігла кінця

Прем’єр–міністр Микола Азаров вийшов із відпустки і приступив до роботи. Про це повідомив його прес–секретар Віталій Лук’яненко. Він зазначив, що під час тритижневої відпустки Прем’єра засідання уряду проводив перший віце–прем’єр Сергій Арбузов, але ухвалені на цих засіданнях рішення не були оприлюднені на сайті Кабміну, оскільки право підпису цих документів належить Азарову.

Американський рокер спаплюжив прапор Росії

Американський рок–гурт Bloodhound Gang спричинив скандал міжнародного масштабу. 31 липня під час виступу в Одесі басист гурту Джаред Хасселхофф узяв iз рук натовпу російський прапор і зі словами «Не кажіть про це Путіну» засунув його у штани, зімітувавши «підтирання», дістав і кинув назад у натовп.

Реакція російської громадськості не змусила на себе чекати. Концерт гурту, що мав відбутися 2 серпня в Росії на рок–фестивалі Kubana, скасували, про це у своєму блозі у доволі різкому тоні повідомив міністр культури РФ Володимир Мединський. Однак, попри вибачення, що їх озвучив винуватець інциденту Хасселхофф, слідчий комітет Росії готовий висунути музикантам та організаторам звинувачення за статтею 329 («наруга над прапором Російської Федерації»). 3 серпня у аеропорті Анапи відбувся допит «героя». У майбутньому скандальному гурту загрожує не лише штраф та ув’язнення на один рік, а й заборона в’їзду на територію Росії.

Цікаво, що на київському концерті, що відбувся перед одеським, Bloodhound Gang познущалися і з українського прапора: один iз музикантів імітував сечеспускання на прапор, однак поки що цей «фокус» залишається не прокоментований представниками влади.