«Нас любили вже за те, що ми доїхали до них»

«Нас любили вже за те, що ми доїхали до них»

«Що вразило під час спілкування у селах?.. Якщо населений пункт розташований у межах траси, то і сільрада пристойна, колодязі впорядковані, садки ошатні... А трохи вбік, хай навіть недалеко, за 10–15 кілометрів, природа красива, а от села є — як у війну. Забиті вікна, зарості; ні кота не зустрінеш, ні собаки», — ділиться враженнями керівник обласного об’єднання громадян «Усвідомлений вибір народу» Світлана Дронік, яка майже рік очолювала проект із надання правової інформації та консультування бідних верств населення. Працювали переважно в Лебединському районі. Фахівці надали допомогу 429 особам, але фактично поспілкувалися зі значно більшою кількістю людей. Адже в «глибинці» з поганими дорогами люди приходили просто поспілкуватися. «Нас любили вже за те, що ми доїхали до них. Це ж така подія була в селі: приїхали з області люди, які хочуть почути про їхнi проблеми і допомогти!» — каже пані Дронік.

Наїхав і втік

Наїхав і втік

Трагедія сталася на ґрунтовій дорозі між селами Тернівка та Ковалиха Смілянського району. 16–річна студентка технікуму поверталася додому з дискотеки, коли її збив невідомий автомобіль. Водій утік iз місця ДТП. Про те, що дівчина вчасно не повернулася додому, міліції повідомив її дядько, який пішов її шукати і знайшов мертвою.

Жебрацький «бізнес»

Жебрацький «бізнес»

Громадянин Молдови та українка підшуковували i вербували на території нашої держави людей з обмеженими фізичними можливостями та тих, які перебувають у скрутному матеріальному становищі. Обіцяючи «золоті гори», зловмисники незаконно переправляли цих громадян через державний кордон до сусідньої країни, де примушували жертв до жебрацтва.

Всі статті рубрики