«Шумахер» на рейках

«Шумахер» на рейках

77 людей загинули, 140 отримали поранення внаслідок залізничної катастрофи, що сталася позавчора о 20.40 в Іспанії, неподалік від столиці Галісії — міста Сантьяго де Кампостела. 218 пасажирів, машиніст i троє його помічників не доїхали до кінцевого пункту призначення — міста Ферроля — всього чотири кілометри. А трагедія сталася, швидше за все, саме тому, що машиніст поспішав. Цю залізничну катастрофу називають найбільшою в Іспанії за останні 40 років. Уперше така масштабна аварія сталася на високошвидкісних залізничних трасах.

Традиційні проти веселкових

Традиційні проти веселкових

Перший в історії маленької, 650–тисячної, Чорногорії парад Gay Pride («Гордість геїв») відбувся позавчора у головному курортному місті на Адріатичному узбережжі — Будві. Учора ця хода та події навколо неї стали головною темою трьох провідних чорногорських газет: «Вієсті», «Дан» і «Поб’єда». Учасників параду було зовсім мало — приблизно 40 осіб. Поліцейських, які їх охороняли, трохи більше. А противників геїв, які намагалися перешкодити дійству під веселковими прапорами, ще більше — десь 200 осіб. Це останні почали кидати каміння, пляшки, стакани і крісла, що були вихоплені з вуличних кав’ярень, та палаючі предмети як у самих учасників параду, так і в поліцейських, котрі взяли їх у захисне кільце. Противники сексуальних меншин вигукували гасла на зразок «Вбивайте геїв!» та тримали плакати iз закликами зберігати «чисту Чорногорію». Учасники параду дісталися порту в старому місті та з міркувань безпеки втекли морем на яхтах, а поліцейські та антигей–активісти продовжили гру «стінка на стінку» в різних частинах міста. Легкі поранення дістали приблизно 20 осіб. Ще стількох заарештувала поліція. Глава МВС Чорногорії Рашко Еонєвич похвалив поліцію за те, що їй вдалося попередити більш серйозні інциденти.

А ти вступив до лав «Вiкiлiкс»?

А ти вступив до лав «Вiкiлiкс»?

Нишпорка хоче ввійти у політику через парадні двері. Засновник викривального сайта «Вікілікс» Джуліан Ассанж фактично вже став політичною особою, оприлюднивши сотні тисяч таємних документів дипломатії та уряду США. При цьому він увійшов у політичне життя ніби через чорний вхiд. Тепер настав час відчинити й парадні дверi. Ассанж створив партію «Вікілікс», яка братиме участь у парламентських виборах в Австралії восени цього року. Він повідомив про це у відеозверненні з посольства Еквадора в Лондоні, де отримав політичний притулок і перебуває останні два роки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики