Щоб усі не виїхали

Щоб усі не виїхали

Проблему із забезпеченням громадян закордонними паспортами буде вирішено до 2 серпня, пообіцяв перший віце–прем’єр–міністр Сергій Арбузов після перевірки держпідприємства «Поліграфкомбінат «Україна», яке виготовляє «корочки» цих документів. І закликав у першу чергу видавати бланки тим українцям, які терміново виїздять за кордон на лікування.

Британський в’язень

Британський в’язень

Звістка про те, що перед Вестмінстерським магістратським судом в Англії постав 25–річний Павло Лапшин, якому інкримінують причетність до вбивства 82–річного мусульманина Мохамеда Саліма, шокувала Дніпропетровськ. Британське слідство також обвинувачує дніпропетровця в тероризмі, запевняючи, що він добував предмети, з яких можна було зібрати вибухові пристрої: батарейки, контейнери, годинники, вибухові хімікати і спеціально перероблені мобільні телефони, а також їздив до Уест–Мідлендс, щоб обрати об’єкт для нападу.

Малоріченськ у фекаліях

Малоріченськ у фекаліях

Учорашнє повідомлення очільниці Головного управління санепідемстанції в АР Крим Наталі Пеньковської, мабуть, не сподобається тим, хто вирішив відпочити поблизу Алушти: у прибережній акваторії зафіксовано аварійне скидання нечистот через хронічні поломки на місцевих каналізаційно–очисних спорудах (КОС). Тому тутешній пляж, який віднедавна інтернет–користувачі назвали не інакше як «фекальним», ліпше оминути. Тим паче що на апаратній нараді в Алуштинському міськвиконкомі головний санітарний лікар міста Олександр Ракитов констатував збiльшення гострих кишечних інфекцій якраз через якість морської води і харчових отруєнь.

Із хати — у потяг

Із хати — у потяг

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Електронні квитки, замовлені через сайт «Укрзалізниці», отримали статус фіскального та звітного документів. Тепер здійснити посадку на потяг, замовивши квиток через інтернет, стане набагато простіше. Згідно з нововведенням, роздрукувати дійсний квиток, попередньо вказавши своє ім’я та прізвище, можна буде і вдома на звичайному принтері. Видрукувати замовлений через iнтернет залізничний квиток у домашніх умовах можна було й раніше, проте його треба було замінити в касах на оригінальний, а вiдповiдно, витратити час, вистоявши в черзi. Нині ж операцію полегшує двовимірний штрих–код QR, який відтепер друкуватиметься на квиткові разом iз рештою даних.

ПЕНЯйте на себе

ПЕНЯйте на себе

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Народний депутат від партії регіонів Антон Яценко подав до Верховної Ради законопроект, у якому пропонує розширити сферу впливу Закону «Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов’язань» на фізичних осіб. До цього законодавчий акт поширювався лише на підприємства, установи та організації та фізичних осіб–суб’єктів підприємницької діяльності.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Святе і грішне

Святе і грішне

Учора стало відомо, що «паломницький» візит російського президента до України не обмежиться молебнем на Володимирській гірці — Володимир Путін наступного дня, 28 липня, полетить до Криму, де в Севастополі прийматиме парад кораблів ЧФ, присвячений Дню Військово–морського флоту Росії. Про таку програму візиту вчора повідомила прес–служба Кремля. У ногу з колегою крокуватиме й Віктор Янукович. Президент України також прийматиме парад у Севастополі, правда, значно скромніший, адже наші ВМС мають у своєму арсеналі всього кілька кораблів. Утім Віктор Федорович може цього й не помітити, позаяк уже третій рік поспіль парад 28 липня проводять спільно два флоти братніх народів, і розрізнити «національну приналежність» фрегата чи есмінця можна лише за прапором на його щоглі, але здалеку вгледіти його складно.

Всі статті рубрики