Пиріг по–західно–австрійськи

24.07.2013
Пиріг по–західно–австрійськи

Цього літа трохи не всі дерева, які росли собі непомітно біля будинків, дивним чином перетворилися на розкішні абрикосові, рясно увішані соковитими, рум’янобокими, апетитними плодами. Ці кісточкові цьогоріч вродили на славу. Абрикосів вистачить, щоб і свіжими вдосталь поласувати, і поекспериментувати на кухні з випічкою, і на зиму зробити запас.

Марина Суржок із Черкащини радить спекти тирольський пиріг з абрикосами. Для приготування знадобляться такі інгредієнти: 100 г вершкового масла, 2 яйця, 100 г цукру, 250 г борошна і чайна ложка розпушувача. Розм’якшене масло треба змішати з яйцями і цукром в однорідний крем. Потім просіяти борошно і змішати з розпушувачем. Усе з’єднати і старанно розмішати — має бути тісто консистенції густої сметани. Далі слід вистелити пекарським папером форму (краще роз’ємну), вилити в неї половину тіста і випікати при температурі 190 градусів 10 хвилин. Тим часом треба встигнути приготувати начинку. Для цього слід помити 500 г абрикосів, вийняти кісточки і засипати половинки 2 столовими ложками звичайного цукру та 2 чайними ложками ванільного, перемішати. Потім треба вийняти пиріг із духовки, викласти на нього абрикоси, залити залишками тіста і знову поставити у духовку приблизно на 25 хвилин. Залишилося готовий пиріг вийняти, потримати ще кілька хвилин у формі, а потім перекласти на таріль і присипати цукровою пудрою. Можна їсти теплим — дуже смачно!

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>