Цього літа трохи не всі дерева, які росли собі непомітно біля будинків, дивним чином перетворилися на розкішні абрикосові, рясно увішані соковитими, рум’янобокими, апетитними плодами. Ці кісточкові цьогоріч вродили на славу. Абрикосів вистачить, щоб і свіжими вдосталь поласувати, і поекспериментувати на кухні з випічкою, і на зиму зробити запас.
Марина Суржок із Черкащини радить спекти тирольський пиріг з абрикосами. Для приготування знадобляться такі інгредієнти: 100 г вершкового масла, 2 яйця, 100 г цукру, 250 г борошна і чайна ложка розпушувача. Розм’якшене масло треба змішати з яйцями і цукром в однорідний крем. Потім просіяти борошно і змішати з розпушувачем. Усе з’єднати і старанно розмішати — має бути тісто консистенції густої сметани. Далі слід вистелити пекарським папером форму (краще роз’ємну), вилити в неї половину тіста і випікати при температурі 190 градусів 10 хвилин. Тим часом треба встигнути приготувати начинку. Для цього слід помити 500 г абрикосів, вийняти кісточки і засипати половинки 2 столовими ложками звичайного цукру та 2 чайними ложками ванільного, перемішати. Потім треба вийняти пиріг із духовки, викласти на нього абрикоси, залити залишками тіста і знову поставити у духовку приблизно на 25 хвилин. Залишилося готовий пиріг вийняти, потримати ще кілька хвилин у формі, а потім перекласти на таріль і присипати цукровою пудрою. Можна їсти теплим — дуже смачно!