Франко. Місія здійсненна

Франко. Місія здійсненна

У п’ятницю на Львівщині починає свою роботу фестиваль «Франко. Місія». Цей новий мистецький проект став результатом об’єднання вже знаних фестів «Fort.Missia», що проходив на унікальних оборонних фортах Першої світової війни на кордоні між Україною і Польщею у селі Поповичі, та «Франко Фест», який минулоріч із першого разу зібрав на батьківщині Каменяра, в Нагуєвичах, величезну аудиторію у тридцять тисяч людей.

Коли ми вмирали

Коли ми вмирали

Історія національно–визвольних змагань завжди слабко поєднувалася з офіційною історією літератури, яка «легенди і міфи» визвольної боротьби зараховувала до етнографічної екзотики, а документальні джерела залишала літературознавцям у штатському. Здається, Петру Кралюку в романі «Сильні і одинокі», виданому «Ярославовим Валом», вдалося досягти компромісу, і художня форма його твору доповнена документальною складовою — не переписаною, як це зазвичай буває, із засекречених архівів, а вибраною з «живих» джерел народної пам’яті.

«У житті мають домінувати позитивні моменти»

«У житті мають домінувати позитивні моменти»

Добігає кінця театральний сезон 2012—2013. Для театру «Колесо» він був ювілейним — режисер Ірина Кліщевська та її актори відсвяткували 25–річчя.

Дата, можливо, не така вже й гучна — чимало театрів в Україні за кілька років відзначатимуть сторічні ювілеї, а деякі уже й розміняли другу сотню. Але водночас і дуже показова, адже театрів, які б сьогодні приймали вітання з нагоди 25–річчя, мого бути значно більше...

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики