«Оріон» для виживання

«Оріон» для виживання

Замість відпочинку та оздоровлення в санаторії біля Бердянська діти з Камінь–Каширського району потрапили в екстремальні умови для виживання. Їх поселили у покинутий дитячий табір, не придатний не те що для відпочинку, а й для безпечного перебування. Група з 51 школяра і трьох вихователів поїхала на південь у санаторій «Оріон». Уже по приїзді маленькі волиняни зрозуміли, що потрапили в халепу: зачинені ворота покинутого піонерського табору, де після того, як діти помокли півгодини під зливою, їх заледве заселили по одинадцять осіб у кімнаті.

Врадіївське повстання

Врадіївське повстання

За події, які сталися під час штурму райвідділу, міліція порушила дві кримінальні справи за статтями «хуліганство» та «псування майна». Активісти спротиву у свою чергу запевняють, що нічний штурм був відповіддю на дії самих міліціонерів, які розпилювали сльозогінний газ. Люди вже завалили прокуратуру десятками заяв, у яких сміливо виклали свої скарги на протиправні дії правоохоронців.

Лаврський клінічний бастіон не здається

Лаврський клінічний бастіон не здається

Уже не перший місяць влада намагається виселити клініку Інституту епідеміології та інфекційних хвороб, що розташована біля Києво–Печерської лаври. В цій установі лікувалися, зокрема, пацієнти з діагнозом ВІЛ/СНІД та вірусними гепатитами. Так, у постанові Національної академії медичних наук, якій підпорядковано інститут, датованій березнем ще минулого року, йдеться про нараду щодо виконання доручення Кабінету Міністрів України від 02.07.2010 р. № 23881/4/1 –10 «Про здійснення заходів щодо виселення з території Києво–Печерської лаври суб’єктів господарювання, діяльність яких не пов’язана з діяльністю монастиря та Національного Києво–Печерського історико–культурного заповідника».

Випивка втридорога

Випивка втридорога

Уже в серпні–вересні цього року для легальних виробників алкоголю і його постійних шанувальників чекає нереальний «бум» — уряд пропонує парламентарiям збільшити податкове навантаження на підакцизну продукцію на 30—300%. Зауважимо, що протягом червня депутати, виробники та експерти обговорювали різні варіанти нових ставок акцизу, максимальне зростання яких пропонувалося на рівні 60%. Однак парламентарії зійшлися на думці, що податкове навантаження повинно збiльшитися для всіх виробників підакцизних товарів, а не тільки для пивної галузі.

Не заллє — лише намочить

Не заллє — лише намочить

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Усього кілька днів протрималася ясна погода, як небо знову затягнули сірі хмари. Вчора «Укргідрометцентр» обіцяв грози, а Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій навіть оголосило штормове попередження у столицi та Київськiй області. Але цього разу еменесiвцi дещо помилилися, й Київ так і не побачив лютих блискавиць. Лише тихий дощик пом’якшив міську задуху.

Ін’єкція з криміналом

Ін’єкція з криміналом

До насиченої програми святкування цьогорічного Дня молоді в місті входив і фестиваль молодіжної рок–музики Dark Injection Fest (з англійської можна перекласти як «Темна ін’єкція» або «Ін’єкція темряви»). Захід, у якому брали участь в основному місцеві та гурти з навколишніх областей, проводився в Тернополі вдруге, і навряд чи отримав би якийсь широкий резонанс поза межами кола любителів року, якби не кримінальна подія наприкінці.

Брухт переважив життя

Брухт переважив життя

Ще один чорний рядок у хроніку жахіть сучасної української дійсності вписав 30–річний мешканець Галицького району, який позбавив життя восьмикласника. Коли оперативники за підозрою у вбивстві затримали раніше судимого крадія, той не надто опирався, зізнавшись, що задушив юного земляка, аби привласнити кілька кілограмів металобрухту.

Всі статті рубрики