«Очко» Едварда Сноудена

«Очко» Едварда Сноудена

Колишній працівник ЦРУ Едвард Сноуден звинуватив президента США Барака Обаму в тиску на держави, до яких він звернувся з проханням про політичний притулок. Заява, яку опублікував сайт «Вікілікс», — це перше публічне звернення екс–працівника ЦРУ, відколи він прилетів до Росії 23 червня. У ньому колишній працівник розвідки називає себе «особою без громадянства» і звинувачує американський уряд у спробі завадити йому реалізувати своє право на отримання притулку. «Вікілікс» також повідомляє, що Сноуден звернувся з проханням про надання йому політичного притулку до 21 країни світу: Австрії, Болівії, Бразилії, Китаю, Куби, Еквадору, Фінляндії, Франції, Німеччини, Ісландії, Індії, Італії, Ірландії, Голландії, Нікарагуа, Норвегії, Польщі, Росії, Іспанії, Швейцарії та Венесуели. Більшість запитів було подано до консульського пункту в аеропорту «Шереметьєво», щоб далі їх передали до посольств відповідних країн у Москві.

І в вас, і в «Глонасс» не все гаразд

І в вас, і в «Глонасс» не все гаразд

Російська космічна програма зазнала чергової значної невдачі. Ракета «Протон–М», яка мала вивести на орбіту три супутники системи «Глонасс», учора відразу після запуску змінила завдану траєкторію і вибухнула на космодромі Байконур у Казахстані. Обійшлося без жертв і потерпілих. Пряму трансляцію запуску вів телеканал «Россія 24», і на його кадрах видно, що падіння ракети сталося десь у межах 30 секунд після старту. «На цей час здійснюється оцінка обстановки, для чого на місце аварії вирушила спеціальна група», — повідомила космічна агенція Казахстану «Казкосмос».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Армія веде

Армія веде

Два дні Єгипет провів у напруженому очікуванні. Мільйони протестувальників, які вийшли на вулиці в день першої річниці перебування президента Мохаммеда Мурсі на посаді, висунули главі держави ультиматум: або він добровільно йде у відставку, або вся країна страйкуватиме й повставатиме, аж доки змусить його це зробити.

Всі статті рубрики