ХРОНІКА

02.07.2013

Баскетбол

У Брукліні відбувся драфт Національної баскетбольної асоціації. Під загальним п’ятим номером «Фінікс» обрав українського центрового Олексія Леня, який останнім часом успішно виступав за Університет Меріленда, а раніше грав у «Дніпрі». П’ята позиція на драфті — найкращий показник українських гравців в історії. Цього року це найліпший результат також для баскетболістів усього пострадянського простору.

Під першим номером «Клівленд» обрав Ентоні Беннетта з Університету Невади — вперше найзатребуванішим серед новачків виявився канадець. Загалом на драфті було вибрано 20 гравців–іноземців.

* * *

Жінки. Чемпіонат Європи (Франція). 1/4 фіналу. Сербія — Італія — 85:79, Іспанія — Чехія — 75:58, Туреччина — Білорусь — 55:41, Франція — Швеція — 87:83.

Півфінали. Іспанія — Сербія — 88:69, Туреччина — Франція — 49:57.

За третє місце. Сербія — Туреччина — 71:92.

Фінал. Іспанія — Франція — 70:69 (21:12, 15:23, 17:20, 17:14; Торренс (21) — Груда (25)).

Іспанки виграли Євробаскет вдруге в історії. Попередні чемпіонки — збірна Росії — не вийшла з групи першого групового раунду. Власне, як і команда України.

Легка атлетика

Богдан Бондаренко знову виграв етап «Діамантової ліги» — цього разу в Бірмінгемі. Приїхавши на змагання з особистим рекордом 2,33 м, українець з першої спроби подолав 2,34. Ця висота, щоправда, з третьої спроби, підкорилася також американцеві Еріку Кайнарду. Проте наступна, 2,36 м, виявилася для представника США нездоланною, тоді як Бондаренко взяв її знову з першої спроби! Тим самим він не лише встановив власний рекорд, а й повторив рекорд змагань британця Стіва Сміта та кубинця Хав’єра Сотомайора.

У Великій Британії не виступав головний суперник Бондаренка в суперечці за діамант — Мутаз Есса Баршим із Катару. Арабові вдалося вирватися вперед у загальному заліку завдяки американському етапу, коли Богдан вирішив не ризикувати з акліматизацією та зміною часових поясів і залишився вдома.

Четверті місця в Бірмінгемі посіли наші Роман Авраменко (81,72 м у метанні списа) та Марія Ремень (23,07 сек. у бігу на 200 м).

Велоспорт

Ювілейна — сота — багатоденна велогонка «Тур де Франс» проходить без участі українців. Перші два етапи відбулися на Корсиці. Стартовий відрізок (Порто–Веккіо — Бастія, 213 км) виграв німець Марсель Кіттель із команди Argos–Shimano, який лише трохи вирвався вперед із великої загальної групи, другий (Бастія — Аяччо, 154 км) записав собі в активі бельгієць Ян Бакелантс (RadioShack–Leopard). Саме він очолив загальний залік, відірвавшись від переслідувачів лише на 1 сек.

Гандбол

Запорізький «Мотор» почне свій шлях у кваліфікації гандбольної Ліги чемпіонів 31 серпня виїзним матчем проти клубу «Борац» (Баня–Лука, Боснія і Герцеговина). Другу пару склали «Войводина» (Нові Сад, Сербія) та «Альпла» (Хард, Австрія). Переможці цих дуетів розіграють єдину путівку до основного раунду ЛЧ.

Автоспорт

Після загибелі Вадима Нестерчука ралійна команда Sixt Ukraine, швидше за все, розпадеться. «Її окремі елементи зможуть поповнити інші національні проекти», — сказав прес–секретар Sixt Ukraine Сергій Силін.