Кабачки під кришкою

26.06.2013
Кабачки під кришкою

Кабачки на зиму. (з сайту dreamfood.ua.)

Господині влітку активно обмінюються випробуваними рецептами консервації. Два з них — щоб про запас зберегти кабачки — подаємо сьогодні.

Щоб законсервувати кабачки в томатному соусі, потрібно 2 кг невеличких кабачків (порізати півкільцями), 0,5 л якісного томатного соусу одного з відомих вітчизняних виробників, 100 г цукру, 100 г оцту, 100 г олії, столова ложка солі, 0,5 чайної ложки паприки. Усе перемішати і варити 25–30 хвилин. Матимемо 3 літри продукту, але їх зручніше розкласти у півлітрову тару. На дно кожної підготовленої банки покласти порізані 3 зубчики часнику, лавровий листок, перець горошком і свіжий кріп. Стерелізувати 25 хвилин і закрутити.

Салат кабачково–рисовий. Алгоритм його приготування такий: 2 склянки рису — добре промити, замочити на пару годин (за бажанням, але після цього рис стає розсипчастим), зварити до напівготовності; 2 кг кабачків — потерти на великій терці; кілограм помідорів — ошпарити, зняти шкірку, порізати на часточки; кілограм моркви — потерти на грубій терці; кілограм цибулі — порізати у залежності від розміру кільцями, половинками чи четвертинками кілець; кілограм болгарського перцю — порізати соломкою; стручок гострого перцю — дрібно порізати півкільцями; 2 головки часнику — пропустити через часникодавку. Всі овочі скласти в каструлю, додати 4–5 столових ложок солі, 6 столових ложок цукру і 200 мл олії. Все акуратно перемішати, проварити 25—30 хвилин від початку закипання, потім додати рис, проварити ще 10 хвилин, додати чайну ложку оцтової есенції або столову ложку оцту 9%, розкласти у банки і закатати. Вкутати банки і залишити до повного охолодження. Із зазначених інгредієнтів матимемо 6,3 л консервованої закуски.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>