Один проти семи і сім проти одного

Один проти семи і сім проти одного

Наприкінці цього року Велика Британія передасть головування у «Великій вісімці» Росії. Тож можна вважати символічним, що напередодні початку чергового, 39–го саміту G–8, який стартував учора в містечку Лох–Ерн у Північній Ірландії, лідери двох держав укотре різко розійшлися в поглядах.

Путін — злодій?

Путін — злодій?

Вісім років Роберт Крафт мовчав, а тепер чомусь не витримав. І заявив, що у 2005 році президент Росії Володимир Путін украв у нього діамантовий перстень. Каблучка вартістю 25 тисяч доларів цінна ще й тим, що її виготовили спеціально на честь перемоги клубу New England Patriots, який належить Крафтові, у Супербоулі — фінальній грі національного чемпіонату з американського футболу.

Білява негода Нечаса

Білява негода Нечаса

У житті прем’єр–міністра Чехії Петра Нечаса, прізвище якого з чеської мови перекладається як «негода», настав нелегкий період. Спершу він залишився без дружини, потім — без (імовірної) коханки, а відучора — ще й без посади. Після переговорів зі своїми партнерами по коаліції 16 червня Нечас на скликаній з цього приводу прес–конференції оголосив, що з понеділка складає повноваження прем’єра і голови Громадянської демократичної партії. Як повідомляє «Франс пресс», своє рішення політик пояснив «політичною відповідальністю». І запевнив, що на нього ніяк не вплинули наміри опозиційної Соціал–демократичної партії винести на розгляд парламенту 18 червня питання про вотум недовіри кабінету міністрів.

Розлучитися ніколи не пізно

Розлучитися ніколи не пізно

Світські хронікери задоволено потирають долоні в очікуванні чергового гучного шлюборозривного процесу. Один із найбагатших і найвпливовіших людей у медіа–бізнесі, 82–річний Руперт Мердок, подав на розлучення з третьою дружиною. Як повідомив прес–секретар мільярдера, стосунки Мердока з молодшою за нього на 38 років Венді Денг «непоправно зіпсувалися й відновленню не підлягають».

Народний РУХані

Народний РУХані

В Ірані настала нова епоха. Так принаймні сподіваються самі іранці. Як і чотири роки тому, по завершенні голосування на президентських виборах на вулиці столиці країни Тегерана вийшли тисячі людей. Проте цього разу місто почервоніло не від крові, як тоді, коли масові протести проти фальсифікацій, що дозволили президентові Махмуду Ахмадінежаду залишитися на другий термін, завершилися арештами й сутичками з поліцією. Червоний — колір нового глави Ісламської республіки, Хассана Рухані, який офіційно вступить на посаду 3 серпня. Саме на нього народ покладає надію на те, що в країні нарешті настане сяка–така демократія й Іран вирветься з міжнародної ізоляції. І справді, перемогу Рухані на виборах уже привітали держави Євросоюзу та адміністрація США.

Негазована відпустка

Негазована відпустка

Спроби прем’єр–міністра Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана досягти компромісу з протестувальниками і «задобрити» їх референдумом щодо забудови стамбульського парку Гезі, схоже, зазнали невдачі. Можливо, через те що були не надто щирими. Тож протистояння триває.

Всі статті рубрики