Скільки може тривати влада без спадковості

Скільки може тривати влада без спадковості

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Рішення Конституційного Суду України стосовно подання 48 народних депутатів про офіційне тлумачення низки положень Конституції та закону про місцеві вибори, які стосуються дати визначення столичних виборів, практично переадресувало пас щодо визначення дати виборів Київради на поле парламенту. Адже, як і раніше, цю компетенцію ніхто не скасовував.

Депутати просили КС надати висновок про можливість проведення чергових та позачергових виборів до органів місцевого самоврядування в різний час, а не одночасно. КС відповів таким чином, що і його рішення потребує додаткових тлумачень та можливостей трактування з огляду на валентність політичної доцільності — йдеться про «уніфікацію строків проведення усіх чергових виборів депутатів... і забезпечення можливості реалізації механізму одночасного їх проведення... Усі чергові вибори депутатів (...) мають відбутися в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень рад чи голів, обраних на чергових виборах 31 жовтня 2010 року, тобто в останню неділю жовтня 2015 року. У цей термін повинні відбуватися і вибори депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, обраних на позачергових виборах».

Такі розхожі формулювання надають можливість «регіоналам» стверджувати, що київські вибори абсолютно легітимно проводити в 2015 році. Проте тоді нинішній склад дипкорпусу Київради перебуватиме на посаді сім років, що виглядає більш ніж сумнівно з огляду на п’ятирічний конституційний термін депутатства.

Віра в слово

Віра в слово

До сьогоднішнього Дня журналіста Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва» разом із соціологічною службою Центру Разумкова провели загальнонаціональне опитування щодо свободи слова в Україні. 17—22 травня було опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх областях України та АР Крим, теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Те, що не вдалося навіть Януковичу»

«Те, що не вдалося навіть Януковичу»

Партії ВО «Батьківщина» та «Фронт змін» збираються об’єднатися. Орієнтовно 20 червня (хоча точна дата не обговорюється навіть на партійних зібраннях) відбудеться з’їзд «Батьківщини», на якому лідера «ФЗ» Арсенія Яценюка можуть ввести до проводу партії Тимошенко і передати йому частину повноважень ув’язненої пані Юлії. «Арсеній Петрович має намір вступити в партію «Батьківщина», і, звичайно, враховуючи його надзвичайно високий політичний статус, він буде введений у керівні органи партії», — повідомив днями журналістам депутат від «Батьківщини» Сергій Пашинський. Остаточні умови злиття і нова посада Яценюка в «Батьківщині» залежать від того, як проголосують партійці.

Всі статті рубрики