НОВИНИ ПЛЮС

06.06.2013

Фальсифікації на виборах

Учора Верховна Рада припинила роботу тимчасової слідчої комісії з розслідування фальсифікацій на парламентських виборах–2012 без її звіту. «Комісія мала прозвітувати про виконання роботи не пізніше місяця від дня прийняття постанови про її утворення, тобто 21 квітня. А відповідно до Регламенту, у разі ненадання ТСК звіту ВР у визначений термін повноваження такої комісії вважаються припиненими з наступного дня після терміну подання ТСК звіту», — заявив Голова ВР Володимир Рибак.

Як відомо, депутати від Партії регіонів та комуністи блокували роботу цієї комісії. Тепер в опозиції заявляють, що керівництво та апарат Верховної Ради зробили все, аби парламент не побачив звіту ТСК щодо фальсифікацій на осінніх виборах. Голова ТСК Арсен Аваков наполягатиме на оприлюдненні звіту з трибуни парламенту.

Офшори спатимуть спокійно

Верховна Рада України не підтримала в першому читанні проект Закону «Про денонсацію Угоди між Урядом Союзу Радянських Соціалістичних Республік і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування доходів та майна від 29 жовтня 1982 року». Це означає, що українські депутати відмовились оподаткувати гроші, які виводять із країни у кіпрські офшори.

Туга за Союзом і «сильною рукою»

44% громадян України не шкодують про розпад Радянського Союзу в 1991 році, і водночас аж 41% — шкодують. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 15—28 березня, помилка репрезентативності — не більше 2,2%.

Про розпад СРСР також шкодують 81% прихильників КПУ, 58% — Партії регіонів, 26% — «Батьківщини» і 21% — «УДАРу».

За даними цього ж дослідження, 59% українців вважають, що країні не вистачає «сильної руки», а 31% вважає за потрібне «повертатися до планової економіки».