НОВИНИ ПЛЮС

16.05.2013

Свято дитячої книги у Львові

Почесним гостем Львівського міжнародного дитячого фестивалю, що проходитиме з 17 по 19 травня, буде британський письменник Іан Вайброу, автор захопливих книжок про пригоди Маленького Вовченяти. Вайброу уперше приїздить в Україну на запрошення «Видавництва Старого Лева», повідомили у самому видавництві. Його твори мають популярність не тільки на батьківщині письменника, а й загалом у світі — вони перекладені на 21 мову і видані у 24 країнах. У рамках міжнародного дитячого фестивалю, 17 травня, планується творча зустріч Іана Вайброу з читачами. Компанію йому складуть перекладач пригод Вовченятка українською Орест Стадник та поетка, директор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка. А наступний день Вайброу присвятитиь пластунам, адже у серії пригод Маленького Вовченята скаути є повноправними героями. Львівські пластуни підготували непересічний квест для всіх маленьких шанувальників творчості Вайброу, що охопить усю територію фестивалю, кажуть у «Видавництві Старого Лева».

Гостями фесту стануть також Зірка Мензатюк, Марія Морозенко, Олег Майборода, Наталя Гузєєва, Тетяна Щербаченко. Кожен з них проведе майстер–клас, дотичний до тематики їхніх книжок. Наприклад, Тетяна Щербаченко, авторка пізнавального посібника для дітей «Як не заблукати в павутині», проведе хлопчачий майстер–клас на тему «Як перемогти у війні з ботами та тролами» та дівчачий — «Як закохати в себе хлопця через інтернет».

Нова книга Анатолія Дністрового

Днями в Києві було презентовано нову книжку Анатолія Дністрового «Тибет на восьмому поверсі». Це розповідь про студентів 1990–х років. Дія відбувається в гуртожитку Ніжинського університету, природно, на 8–му поверсі. Усі бідні, мешканці безперспективної країни, але — на диво просвітлені. Вони сповідують філософію дзенбуддизму, основні постулати якої, кажучи примітивно, можна викласти формулою «тут і зараз».

Автор сподівається, що «Тибет...» зацікавить як сьогоднішніх студентів, так і тих, хто був студентами у «лихі 1990–ті».