Щоб зготувати суппюре зі шпинатом iз грінками пофранцузьки, потрібно: 500 г шпинату, маленька цибулина, 12 зубчики часнику, столова ложка вершкового масла, один лiтр м’ясного бульйону, склянка молока, 2 скибочки білого хліба, 40 г натертого твердого сиру, 0,75 чайної ложки мускатного горіха, сіль і мелений чорний перець за смаком. Молодий шпинат промивають, обсушують і нарізають смужками, часник і цибулю чистять і подрібнюють. Половину зазначеного вершкового масла розігрівають у каструлі, обсмажують у ньому цибулю і часник, додають шпинат, сіль, перець і мускатний горіх, вливають бульйон і молоко, доводять до кипіння, накривають кришкою і варять 20 хвилин. Потім суп збивають міксером і знову доводять до кипіння. Скибочки хліба підсушують у духовці, нарізають кубиками і обсмажують на вершковому маслі до золотистого кольору, потім посипають їх тертим сиром і смажать на повільному вогні двi хвилини. Суппюре розливають у тарілки і додають у кожну кубикисухарики.
Єгипетський суп зі шпинатом. Щоб зготувати його вдома, мають бути: 2 великих пучки шпинату , 0,5 чашки рису басматі , 4 склянки курячого бульйону, столова ложка оливкової олії, 23 зубчики часнику, середня цибулина, чашка знежиреного йогурту, 0,5 чайної ложки куркуми, за смаком сіль, перець. У каструлі з товстим дном підігрійте оливкову олію, додайте дрібно порізану цибулю і почекайте, поки вона стане прозорою. Додайте куркуму і проваріть ще протягом хвилини, щоб спеції трохи розчинилися в олії. Потім слід додати курячий бульйон, рис, а також сіль та перець за смаком. Залиште суп покипіти протягом 1215 хвилин — до повної готовності рису. Тим часом листя шпинату можна просто порвати руками або порізати ножем на невеликі шматочки. Додати шпинат у суп і прокип’ятити протягом ще 5 хвилин. Уже в тарілках цей суп приправляють йогуртом (зрозуміло, без фруктових добавок) і трохи — часником.