Зараз, коли ще не розпочався сезон домашніх ягід–фруктів, а організм знемагає від авітамінозу, можна по–новому поглянути на заморські ківі–банани.
Закінчилися припаси домашнього варення? Тоді готуйте нове — з ківі, у яких вміст вітаміну С навіть більший, ніж у лимоні. Для невеликої баночки достатньо 5 ківі, банана, чайної ложки желатину, 220 г цукру і соку з половини лимона. Спочатку треба змішати і трохи пом’яти дрібно нарізані ківі й банан, додати цукор і желатин. Варити недовго — через 5–7 хвилин густе ароматне домашнє варення готове.
Дуже швидко можна приготувати десерт «Банани у шоколаді». Під рукою мають бути 2 банани, пакетик кокосової стружки і 50 г шоколаду (краще розплавляється молочний, але смачніший чорний; до останнього варто додати столову ложку вершків). Висипаємо на тарілку кокосову стружку. Твердий шоколад перетворюємо на рідину. Швидко чистимо і ріжемо на шматочки банан. Кожен наколюємо на шпажку і занурюємо спочатку у шоколад, а потім викачуємо у дрібних кокосових пластівцях. Щоб шоколад знову став твердим — на 20–30 хвилин десерт ставимо у холодильник. І можна їсти смачненьке!