Черкаси вже без Одарича

25.04.2013

Учора на позачерговій сесії Черкаської міськради основним питанням порядку денного була недовіра міському голові Сергію Одаричу. Після обміну люб’язностями між прихильниками мера та його противниками, як це водиться, коли йде двобій за владу, депутати взялися за бюлетені. У голосуванні щодо «імпічменту» взяли участь 43 депутати. «Сорок проголосували «за» [відставку], один — проти, один бюлетень виявився зіпсованим. Рішення прийнято!» — оголосив результати голова лічильної комісії Артур Савін. Голосування знову об’єднало фракції Партії регіонів, «Батьківщини», «Фронту змін» та ін.

До виконання обов’язків міського голови приступив секретар міськради Віктор Горкун, якому Одарич уже передав печатки ради й виконкому.

Відставлений мер заявив, що організатором голосування є голова облдержадміністрації Сергій Тулуб. Уже колишній мер поспівчував тим депутатам, котрі «всупереч своїм переконанням прийшли на сесію й змушені були кольоровим маркером ставити галочку в бюлетені для голосування».

Одарич — лідер Партії вільних демократів, де на провідних ролях — член уряду Михайло Бродський. Учора Одарич наголосив, що два роки поспіль шукав можливості співпраці з Партією регіонів, оскільки вважає, що очільнику міста недалекоглядно «гратися в політику», адже він має працювати з владою в інтересах усієї громади, яка його обрала.

За відставку Сергія Одарича принципово не голосував депутат міськради Микола Булатецький, який балотувався до ВР від «Батьківщини», набрав найбільше голосів, але ЦВК не визнала його обраним. Такі свої дії недавній опонент черкаського мера пояснив тим, що йому імпонує, що Одарич «виступає за створення громадянського суспільства». «Він став мені близькою людиною, бо заявив про необхідність відставки «губернатора» Сергія Тулуба та начальника УМВС в Черкаській області Валерія Дернового», — пояснив Микола Булатецький. Тепер невідомо, наголошує він, хто прийде на місце Одарича і якою буде система управління містом. «Я не хочу, щоб ми підпорядковувалися «Рексу», якого посадять, і він буде виконувати команди «фас», — зазначає Булатецький.