Рух за графіком

25.04.2013

Проект, на реалізацію якого в Україні чекають не тільки баскетболісти, а й багато інших представників ігрових видів спорту, стартував. Позавчора Маркіян Лубківський уже не як розпорядник футбольного Євро–2012, а як директор Євробаскету–2015 на прес–конференції заявив про початок роботи оргкомітету з підготовки до чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих команд. Нагадаємо, що право прийняти баскетбольний єврофорум 2015 року Україна виграла наприкінці 2011–го, проте лише тепер активно включилася в підготовчий процес.

За словами Лубківського, у свою команду він покликав перевірених футбольним чемпіонатом людей. Зрозуміло, що найважливішим аспектом підготовки будуть арени, будівництво яких досі не почато.

Як відзначив Лубківський, 90 матчів у шести містах — Києві, Львові, Донецьку, Харкові, Дніпропетровську та Одесі — відбудуться на семи майданчиках. І якщо столичний Палац спорту ще перед 2012 роком отримав «європейське обличчя», то решта арен наразі перебуває в зачатковому стані. Порівняно кращі справи у другої київської та донецької арен, де вже є затверджені проекти, тоді як з іншими містами — складніше. Аби на місцях не було серйозних затримок, директор орг­комітету планує укласти з містами–господарями контракти з чітко визначеним графіком здачі об’єктів. «Там, де не буде необхідної інфраструктури, залишаться без Євробаскету», — каже Лубківський.

Будівництво спорткомплексів, які мають вміщати не менше шести тисяч глядачів, фінансуватиметься переважно з кишень приватних інвесторів. Держава «вкладеться» в шість тренувальних баз та, певно, реконструкцію одеського й дніпропетровського аеропортів.