Дивну естафету встановлення скульптурних пам’ятників харчовим продуктам підхопив учора Житомир — тут відкрили пам’ятник морозиву. Більше того, з ним житомиряни вже потрапили у Книгу рекордів України, бо це, як нескладно здогадатися, єдиний такий пам’ятник у країні.
Гранітна чаша заввишки у 3,3 метра з «покладеними» в неї трьома кульками пломбіру відтепер височіє біля кінотеатру «Жовтень». Її виготовлено з чотирьох видів граніту, якого загалом знадобилося аж 14 тонн. «Було важко знайти щільну брилу граніту, з якої треба виготовити чашу, в пошуках неї об’їздили всю Україну», — розповідає агенції УНІАН маркетолог Житомирського маслозаводу Тетяна Хом’як. Саме це підприємство, що спеціалізується, зокрема, і на виробництві морозива, стало ініціатором та спонсором спорудження пам’ятника.
В останнє десятиліття в Україні стало модним ставити пам’ятники харчам. Наприклад, у Ніжині увічнили на постаменті славетний ніжинський огірок, а в Полтаві — легендарну страву регіону — галушку.