Вiдкрийте! Це народ

Вiдкрийте! Це народ

Учора вранцi близько трьохсот черкащан змушенi були пiти на штурм мерiї. Спершу громада, очолювана опозицiєю, намагалася пройти до будiвлi, де вiдкрилася чергова сесiя мiськради, щоб висловити своє невдоволення черкаським мером Сергiєм Одаричем. Їй на перепонi стали зо три десятки мiлiцiонерiв у шоломах i бронежилетах. Через мiлiцейський кордон не змогли пробратися також журналiсти та частина депутатiв. Вiдтак люди кинулися на штурм. Мiлiцiя була податливою, тож частина опозицiї таки пробилася в кiмнату, де проходило засiдання мiськради.

Один не знає, другий — не впізнав

Один не знає, другий — не впізнав

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чергове засідання Апеляційного суду у справі сім’ї Павличенків припало на другу річницю вбивства судді Шевченківського районного суду столиці Сергія Зубкова. Підтримати обвинувачених у цьому вбивствi біля зали суду зібралися понад сто людей.

Сорок п’ять — час за парту сідать

Сорок п’ять — час за парту сідать

Ситуація, коли працівника, який має стаж 15 років, звільняють, комусь може видатися трагічною, а хтось побачить у ній шанс на нове життя. Положення про те, що такі безробітні можуть коштом Державного фонду зайнятості пройти перекваліфікацію, розробив нещодавно Кабінет Міністрів (постанова «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці»). З допомогою цієї програми до 2020 року влада планує створити близько шести мільйонів робочих місць.

Шукайте горобців у зоопарку

Шукайте горобців у зоопарку

Харківські орнітологи не без подиву і суму озвучили дещо несподівану новину: місто масово покидають горобці. Птахи, що завжди витримували слобідські морози, спеку і промисловий смог, більше не хочуть жити у Харкові. Жене їх до приміських сіл та містечок елементарний голод. «Що зараз відбувається з нашими міськими газонами? — прокоментувала ситуацію доцент кафедри зоології тварин ХНУ імені В. Каразіна Тетяна Атемасова. — Їх корінним чином змінюють. Тобто висаджують нову газонну траву і не дають їй розростися. Там не встигають відновлюватися комахи, яких їдять горобці». У результаті знайому всім пташину тепер можна побачити здебільшого у зоопарку. Правда, поки що не в клітках, а всередині вольєрів тварин та біля годівниць водоплавних птахів. Це єдине місце, де бідолахи можуть врятуватися від голодної смерті.

Яйце з народу

Яйце з народу

Рекорд зі ста тисяч великодніх яєць планують встановити організатори фестивалю «Писанковий рай–2013». Творіння народних майстрів, політиків, учнів, аматорiв понад місяць — iз 2 травня по 5 червня — прикрашатимуть дерева скверу iм. Франка в самому центрi столицi. Долучитися до обрамлення зможе кожен: той, хто привіз авторську роботу, і навіть той, хто захоче взяти з десяток писанок в оргкомітеті й причепити їх на дерево.

«Урок» для рецидивіста

«Урок» для рецидивіста

Днями у свій «законний» вихідний вихователька з багаторічним стажем Валентина Лугова поралася на домашній кухні й у вікно побачила, як невідомий чоловік тягнув візок сусіда. Зрозумівши, що на її очах відбувається крадіжка, жінка вибігла надвір і почала кричати, щоб той негайно залишив чуже майно. Зреш­тою, вже після того, як непроханий гість виконав наказ, жінка догнала зловмисника, схопила його спочатку за куртку, яку він одразу скинув, а потім за... штани та покликала на допомогу чоловіка.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Паличка Коха» — під контролем?

«Паличка Коха» — під контролем?

У неділю, 24 березня, світова спільнота відзначатиме Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Під знаком цієї події минає і нинішній тиждень в Україні. У кожній області діють пересувні флюорографи і пункти обстеження на туберкульоз, де люди мають змогу пройти діагностику й отримати безплатну консультацію фахівців.

Всі статті рубрики