НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Знав половину політбюро, був на сходках»

«Знав половину політбюро, був на сходках»

За два дні слідчий–суддя Печерського райсуду столиці Оксана Царевич допитала ключового свідка прокуратури у справі про вбивство Євгена Щербаня — Ігоря Мар’їнкова. Допит відбувся за відсутності головної підозрюваної — екс–Прем’єра Юлії Тимошенко та її групи підтримки — нардепів від опозиції. Адже якщо у середу народних обранців силою виштовхали з суду бійці спецпідрозділу «Беркут» (перед цим депутати сперечалися з суддею Царевич та обіцяли їй місце у тюрмі), то вчора їх просто не пустили в будівлю печерської Феміди без пояснення причин. Тож обурений перший заступник голови ВО «Батьківщина» Олександр Турчинов змушений був спілкуватися з пресою, обпершись руками на каски «беркутівців». Не факт, що опозиціонери потраплять до суду сьогодні, на допит чергового свідка у справі Щербаня.

Богдан Бенюк: Вас тут 450, а там тисяча глядачів чекає!

Богдан Бенюк: Вас тут 450, а там тисяча глядачів чекає!

Богданові Бенюку як політику скептики відводять у парламенті роль «весільного генерала». Мовляв, його основна заслуга — відоме й улюблене народом обличчя, яким він має поліпшувати імідж своєї партії.

Однак від більшості «зірок» у виборчих списках народний артист України Бенюк усе–таки відрізняється. У політику він прийшов не випадково і не перед самими виборами. До лав ВО «Свобода» Богдан Михайлович вступив ще 2004 року, коли політична сила Олега Тягнибока була непопулярною, а сам лідер партії мав чи не від’ємний рейтинг через свої різкі висловлювання на Яворині. Після того рейтинг націоналістів зростав, і в 2010–му Бенюк став одним із п’яти депутатів Київської облради від «Свободи», а тепер — пройшов до парламенту як другий номер списку ВОС.

Такі привілеї Бенюк має пропри те, що не є найбільшим активістом «Свободи». Артист хоч і проводить зустрічі з виборцями та їздить з агітаційними турами, але його рідко зустрінеш на масових акціях протесту за участю однопартійців. І причина тут не лише у зайнятості в театрі. Попри спільні з Тягнибоком ідеологічні погляди, Бенюк не є радикалом у діях. Його не побачиш у сутичці біля парламентської трибуни, із пилкою біля огорожі ВР чи в натовпі штурмувальників Київської міськадміністрації. Зате знаменитого націоналіста–лицедія можна зустріти на різних подіях з ідеологічно неблизькими політиками. Свого часу набув розголосу відеоролик, у якому опозиційний Бенюк залюбки співає караоке разом з «регіоналом» Добкіним та міністром культури Кулиняком.

Добряк, гуморист, усюди свій — ці риси відрізняють його від більшості «свободівців». Чи не заважають вони в депутатській роботі, Богдан Бенюк розповів в інтерв’ю «УМ».

Всі статті рубрики