НОВИНИ ПЛЮС

15.02.2013

Акція протесту на Банковій

Учасників акції протесту біля адміністрації Президента вчора побили та затримали працівники спецпідрозділу «Беркут». Виступ організували «Чорний комітет» та «Комітет визволення політв’язнів» — аби стати на захист засуджених за графіті із зображенням обличчя, схожого на Віктора Януковича.

Учасники акції розгорнули банер із надписом «Малюнок — не злочин», дістали графічний портрет Януковича й хотіли поставити на ньому червону цятку (за таке засуджено двох радикалів із Сум). У цей час на маніфестантів накинувся «Беркут», почалася сутичка. Сімом затриманим інкримінують дрібне хуліганство, їм загрожує до 15 діб арешту, повідомив сайт Тиждень.ua.

Янукович у Туркменістані

Під час візиту Віктора Януковича до Туркменістану підписано вісім двосторонніх документів. Про це сказав Президент України після переговорів із туркменським колегою Гурбангули Бердимухамедовим. «Я підтвердив зацікавленість України у відновленні постачань природного газу з Туркменістану і готовність до поглибленої співпраці в цій галузі», — зазначив Янукович. За його словами, Україна має всі можливості для об’єднання зусиль з метою розробки альтернативних маршрутів постачань газу як для власних потреб, так і для подальшого експорту до Європи.