«Сердечна» вечеря

«Сердечна» вечеря

Кохання — поняття інтернаціональне. Тому, напевно, незалежно від віку, віросповідання і навіть настрою, завтра — у День католицького святого Валентина — не варто відмовлятися від відчуття свята. І можна дозволити собі влаштувати «сердечне» застілля — романтичну вечерю у середземноморському стилі. Обов’язково з морепродуктами.

Чому морепродукти? По–перше, вишукано. По–друге, асоціюються з Італією, звідки прийшли до нас перекази про покровителя закоханих — священика Валентина. А ще малокалорійно. До того ж морепродукти вiдносять до афродізіаків, які треба їсти, щоб було бажання любити.

Маніфест українського борщу

Маніфест українського борщу

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не місо–суп, не бульйон, не окрошка і, не дай Боже, щі — а саме український борщ заслужив собі повагу, шанобливе ім’я і почесне місце в парадигмі національних цінностей українців.

Зимова вишня для двох

Зимова вишня для двох

«Закохуюсь у тебе щодня» — таку несподівану назву одного з найулюбленіших тортів, варіації якого ми називаємо «П’янкою вишнею», «Темним лісом», «Шварцвальдським», «Зимовою вишнею», «Ахіллесовою п’ятою», я почула від Ірини Козак–Мурин, нашої співвітчизниці, яка нині мешкає в Казахстані й професійно займається там кулінарією. Виявляється, знавці кулінарних тонкощів називають цей торт афродизіаком. Тож День святого Валентина — нагода спекти не дуже солодку, красиву зовні, не надто калорійну порівняно з іншими вишневу смакоту.

Всі статті рубрики