Останній iз підземного бункера

Останній iз підземного бункера

Пан Михайло передплачував і уважно читав «Україну молоду» як, за його словами, «найпатріотичнішу масову національну газету». Для нашого видання він кілька разів коментував доленосні події в житті держави і дав інтерв’ю «Останні з підземного бункера», в якому розповів про героїчну загибель 17 травня 1954–го полковника «Грома» (Миколи Твердохліба), командира військової округи УПА «Говерля», лицаря Золотого Хреста Заслуги I класу.

А не вдавитеся пиріжком із козаками?

А не вдавитеся пиріжком із козаками?

Народний депутат, член Національної спілки письменників України Олександр Бригинець звернувся до міністра освіти Дмитра Табачника з вимогою включити до шкільної програми з української літератури для 5–го класу повісті «Джури козака Швайки» Володимира Рутківського та «Таємниця козацької шаблі» Зірки Мензатюк. Ці патріотичні твори дивним чином зникли з проекту нової шкільної програми. Як зазначає народний депутат, ще восени обидві повісті були в проекті програми, вивішеній на сайті профільного міністерства. «Проте невдовзі ця ж програма, очевидно вже затвер­джена, з’явилася без згаданих гостро–патріотичних творів, — цитує Олександра Бригинця «Буквоїд». — Дивує, що виключено саме ці твори, які виховують патріотизм, зацікавлюють українською історією. Особисто я вбачаю в цьому певну цензуру та змову проти української історії. Діти мають читати історичні твори та виховуватись на патріотичних засадах».

Два мільйони «зацвіли»

Два мільйони «зацвіли»

Крапку в історії про неякісний ремонт у приміщенні канівського музею Тараса Шевченка на Чернечій горі поставив Господарський суд міста Києва. За позовом заступника прокурора Черкаської області в інтересах держави, які представляло Головне управління капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації до корпорації «Укрреставрація», Феміда ухвалила рішення стягнути з «Української спеціальної науково–реставраційної проектно–будівельно–виробничої корпорації» заборгованість за неналежне виконання робіт з гідроізоляції підземних споруд у музеї.

У йорданські води

У йорданські води

У столичному Гідропарку на Водохреще традиційно пройшли масові купання. Після святкової служби Божої, яку відправив у церкві Хрещення Господнього Патріарх Київський Філарет, і традиційного освячення води всі охочі занурились у холодну купіль Дніпра. Однак, незважаючи на велику кількість присутніх, у порівнянні з минулорічним святом, охочих скупатися взимку більше не стало. Хоча температура цього дня була +1, на противагу минулорічним –10.

То де живе Бурлаков?

То де живе Бурлаков?

Безпрецедентна історія (у новітній українській історії начебто ще жоден чиновник до такого не додумався. — Авт.) розпочалася наприкінці минулого року. Інтернет–видання «Аргументи тижня — Крим» розмістило відео– і текстовий матеріал «Гуртожиток як пристанище кримських VIPів. Історія Павла Бурлакова». Журналісти видання Ганна Андрієвська і Заїр Акадиров розповіли про «житлові умови» другої особи в кримському уряді й начальника виборчого штабу «регіоналів» на останніх парламентських виборах Павла Бурлакова.

«Так жити більше не можу»

«Так жити більше не можу»

Днями 80–річний завкафедри Одеського національного університету ім. Мечникова Дмитро Семенович Іщенко викинувся з 4–го поверху будови, в якій розташовувалася його кафедра та загинув у лікарні, так і не опритомнівши. Колеги і студенти викладача шоковані його трагічною загибеллю та висловлюють співчуття рідним і близьким. Вони кажуть, що Дмитро Семенович був одним iз кращих викладачів ОНУ.

Навіки разом — зі Львовом та Донбасом

Навіки разом — зі Львовом та Донбасом

«Соборну Україну — до соборної Європи» — саме з такого заклику розпочалася хода з нагоди 94–ї річниці проголошення Акту Злуки, організована позавчора в Києві активістами iз Конгресу українських націоналістів, Народного руху України, Української народної партії та інших патріотичних організацій. Захід перенесли з 22 січня на раніше задля того, аби до святкування Дня Соборності у вихідний день змогли долучитися більше людей. Тож під скандування «Геть Митний союз!» учасники колони пройшли від Софійської площі через Михайлівську до Європейської площі, де розгорнули найбільший в Україні державний прапор довжиною 45 і шириною 36 метрів.

Всі статті рубрики