Напередодні одна з жінок відпочивала з друзями в лісі. Компанія назбирала ціле відро грибів, які тут же перетворили на вишуканий делікатес під сметаною. А наступного дня «ласощами» пригостилися і колеги по роботі — співробітники однієї з аптек Первомайська. У підсумку четверо аптекарів, які куштували гриби у сметанi, потрапили в реанімацію. На даний час, за словами медиків, їхній стан задовільний. Жінки проведуть у лікарні ще довгий час, але життю та здоров’ю вже ніщо не загрожує.
«Дуже часто отруєння грибами стається тому, що люди збирають їх не в лісі, а біля жвавих трас, — пояснює «УМ» керівник прес–центру Управління МНС у Миколаївській області Світлана Водонага. — Навіть їстівний гриб може стати причиною отруєння, якщо ввібрав у себе «хімію» з навколишнього середовища. Ніяка кулінарна обробка не зможе повністю вивести токсини з таких грибів».
За два осінні місяці дикорослими грибами отруїлися в регiонi вже 22 людини — удесятеро більше, ніж у минулому році, каже Світлана Водонага, а один малюк помер. Як з’ясувалося пізніше, багатодітна мати десь вичитала, що якщо дуже довго варити бліду поганку, отрута виварюється і такі гриби нібито можна вживати в їжу. На практиці це обернулося трагедією.