Піднесіть гостям гарбуз

07.11.2012
Піднесіть гостям гарбуз

Запечений гарбуз із медом і корицею. (автора.)

Запекти гарбуз із медом та корицею в духовці раджу, так би мовити, по гарячих слідах. Бо тільки–но спекла його — відразу отримала величезне схвалення від своїх гостей. Якщо відверто, не сподівалася. Оскільки готували страву швидко, разом iз гостями, бо вони ж і принесли цей гарбуз. Але спонтанне втілення кулінарних фантазій вийшло незвичним і надзвичайно смачним!

Ми попередньо розігріли духовку до 200 градусів. Гарбуз помили, порізали невеликими смужками і виклали на змащене олією деко. Трішки збризнули шматочки гарбуза лимонним соком, водою, притрусили корицею, коріандром і полили медом. Зверху виклали родзинки і насамкінець притрусили меленими грецькими горіхами. У духовці гарбуз томився півгодини. Потім ми виклали на нього шматочки вершкового масла і запекли до готовності (ще хвилин 20). Виклали на десертну тарілку і полили сиропом, який утворився при запіканні. Сонячна страва наповнила кухню приємним ароматом. Тож ми заварили зелений чай із жасмином, і всі разом почали чаювати, насолоджуючись смачним і корисним десертом. Спробуйте і ви — не пошкодуєте!

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>