Прекрасно, якщо є час і можливість готувати вишукані страви з великим набором незвичних інгредієнтів. Утiм більшість жінок живуть по–іншому. Але це не означає, що за півгодини часу і з того, що залишилося вдома з продуктових запасів, не можна приготувати смачні страви.
Смачні й корисні — тушковані кабачки. Щоб вони такими стали, на сковорідці з соняшниковою олією треба спочатку спасерувати дві нарізані півкільцями цибулини. Додати нарізанi невеликими брусочками дві морквини, потушкувати хвилини 4–5 і викласти на сковорідку невеликі кубики з одного більшого або двох невеликих кабачків. Якщо треба, підлити ще трохи олії. Посолити, поперчити, додати чайну ложку куркуми і жменю подрібнених свіжих базиліку та кропу. Вичавити поверх сік iз третини середнього лимона і насамкінець збризнути все оливковою олією. Кабачки, щоб вони не перетворилися на кашу, а лишалися трохи хрумкими, на 10–15 хвилин.
Щоб швидко зготувати на сковорідці картопляну піцу–запіканку, потрібно 4 бульби середнього розміру, 3 яйця, 0,5 столової ложки борошна, 200 г звареного курячого філе, великий помідор, 150 г плавленого або твердого сиру, зелень кропу та петрушки. Почищену картоплю треба потерти на великій терці, посолити, поперчити, дадати яйце і борошно, перемішати. Помідор порізати кубиками, м’ясо — дрібними шматками, сир потерти на великій терці. Яйця, що залишились, окремо збити. Далі на сковорідку середнього розміру треба викласти картопляне тісто шаром 1,5 см і поставити її на малесенький вогонь, щоб нічого не підгоріло. Через хвилину треба залити попередні інгредієнти збитими яйцями, рівномірно, щоб рідина покрила шар картоплі, накрити кришкою і залишити на 1–1,5 хвилини. Потім викладаємо рівномірно шар м’яса, а зверху — помідорів. Знову накриваємо кришкою і залишаємо ще на 1,5–2 хвилини. Насамкінець запіканку–піцу рівномірно притрушуємо натертим сиром, накриваємо кришкою і, коли сир почне плавитись, притрушуємо подрібненою зеленню, знову накриваємо кришкою, щоб повністю розплавився сир. Тоді даємо страві охолонути і смакуємо.