Обама програв перший раунд

Обама програв перший раунд

Передвиборча кампанія у США вступила у вирішальну стадію. Позавчора пізно ввечері за місцевим часом, коли в Європі вже настав ранок четверга, у Ден­вері (штат Колорадо) відбувся перший із трьох запланованих турів теледебатів між чинним президентом–демократом Бараком Обамою та його суперником — республіканцем Міттом Ромні. Головними темами словесного поєдинку суперників стали економіка, питання економічного розвитку, фінансової політики та сумнозвісної реформи охорони здоров’я. Мітт Ромні доволі різко критикував адміністрацію демократа Обами за надто високий дефіцит бюджету та безробіття. Президент захищав свої досягнення і звинуватив опонента у планах запровадити величезні скорочення податків для заможних та витрачати гроші на непотрібні військові проекти. Загалом 65–річний Ромні виглядав більш переконливим і навіть харизматичнішим за свого 51–річного опонента. Обама за чотири роки президентства, схоже, розгубив свою красномовність і харизму, завдяки якій у 2008–му й виграв вибори. І замість говорити простою й зрозумілою для народу мовою, пустився в складні економічні підрахунки та філософствування.

11 друзів Путіна?

11 друзів Путіна?

Між Москвою та Вашингтоном знову спалахнув гучний шпигунський скандал. Позавчора бруклінський прокурор висунув звинувачення 11 особам, які, за даними ФБР, шпигували на Росію. Їх підозрюють у незаконному експорті технологій — зокрема, агенти нібито передавали російським спецслужбам мікропроцесори, мікроконтролери, чипи статичної операційної пам’яті та інше високотехнологічне устаткування, яке використовують військові (зокрема, в радарах і системах спостереження).

А завтра — війна?

А завтра — війна?

Ситуація на кордоні між Туреччиною та Сирією загострилася настільки, що країни фактично перебувають на межі війни. Вчора турецький парламент провів закрите засідання у справі міждержавного конфлікту. Раніше уряд звернувся до законодавчого органу з проханням схвалити вторгнення на територію Сирії у відповідь на «агресивні дії» Дамаска. Радник прем’єр–міністра Туреччини Ібрагім Калім у своєму «Твіттері» повідомив, що Туреччина не зацікавлена у війні з Сирією, але захищатиме свої кордони.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики