Як під час перевороту

Як під час перевороту

У запеклі сутички з поліцією переросла позавчора увечері багатотисячна акція протесту в Мадриді. Тисячі іспанців прийшли під будівлю парламенту, щоб сказати «ні» політиці затягування пасків. Сьогодні уряд має представити у парламенті проект бюджету на наступний рік та оголосити про нові заходи економії, що в ньому закладені. Іспанці заявляють, що втомилися від пониження зарплатні та урізання витрат на освіту й медицину. Протестувальники оточили будівлю парламенту «живим ланцюгом» і намагалися повалити поліцейські огорожі. Поліція застосувала кийки, сльозогінний газ та гумові кулі. У з’ясуванні стосунків методом «стінка на стінку» було поранено понад 60 людей, серед них і 27 поліцейських. Заарештовано 26 осіб, повідомив голова служби безпеки. Для приборкання протестів було задіяно понад 1500 правоохоронців у спецспо­рядженні.

Я – не я, і труна не моя

Я – не я, і труна не моя

Відлуння трагічної авіакатастрофи поблизу Смоленська, в якій 10 квітня 2010 року загинули тодішній президент Польщі Лех Качинський iз дружиною і ціла низка представників польської еліти, не вщухає й досі. ДНК–експертиза двох ексгумованих минулого тижня у Гданську та Варшаві жертв Смоленської трагедії підтвердила, що їх переплутали. Йдеться про тіла колишньої лідерки профспілки «Солідарність» Анни Валентинович та віце–голови фонду Голгофа Сходу Терези Валевської–Пшиялковської.

Вартовий часу

Вартовий часу

Повертатися чи не повертатися на зимовий час? У Росії, яка рік тому несподівано вирішила назавжди залишитися на літньому (хоча насправді «нормальним» є саме «зимовий» час), після рокіровки в кремлівському тандемі це питання постало знову. Нагадаємо, торік улітку на той час президент Дмитро Медведєв відповідним указом скасував осіннє переведення стрілок. Тепер, коли у президентське крісло повернувся Володимир Путін, зимовий час може повернутися. У Держ­думі зареєстровано законопроект голови комітету з охорони здоров’я, депутата від ЛДПР Сергія Калашнікова про повернення переходу на літній час і назад.

Обережно, Грузія!

Обережно, Грузія!

Слідом за глибоко шанованою в Грузії українською поеткою я могла б сказати: якби не народилася українкою, була б грузинкою! У наших народів є дійсно чимало точок дотику, зокрема, історія Грузії має кілька паралелей з українською, переплітаються культурні зв’язки, та й поза тим, просто на чуттєвому рівні, не можна не захоплюватися місцевими традиціями й природою. Проте навіть залюбленій у Грузію поетичній душі все ж варто зважати на деякі ментальні особливості грузинів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики