Провокативний «коктейль»

Провокативний «коктейль»

Дві ночі поспіль у столиці Північної Ірландії, Белфасті, тривали сутички між католиками та протестантами. Як повідомляє «Рейтер», спроби спецпідрозділу поліції розборонити ворогуючі сторони в ніч на понеділок та вівторок завершувалися невдачею — з обох боків правоохоронців закидали пляшками, камінням та «коктейлями Молотова». Поранення отримали понад 60 поліцейських. Демонстранти з протестантської сторони викрали машину–фургон та наїхали нею на поліцейських — четверо правоохоронців потрапили до лікарні.

Він уже пройшов свою милю

Він уже пройшов свою милю

«Прощавай, добрий велетню з великим серцем, нам не вистачатиме твого густого басу». Такими повідомленнями були переповнені вчора соціальні мережі — мільйони людей оплакували смерть актора Майкла Кларка Дункана. Він помер позавчора у віці 54 років, так і не одужавши після обширного інфаркту, з яким потрапив до лікарні Лос–Анджелеса 13 липня. У його акторській кар’єрі була, по суті, лише одна головна роль. Але навіть якби ця роль була для нього взагалі єдиною, завдяки їй Дункан однаково увійшов би в історію світового кінематографа. Темношкірий велетень із паранормальними здібностями, засуджений до смертної кари — за блискуче втілення персонажа однойменного твору Стівена Кінга у фільмі 1999 року «Зелена миля», де його партнером був Том Хенкс, був номінований на «Оскара». Раніше він знявся в блокбастері «Армагеддон» із Брюсом Уїллісом, і саме той розгледів у трохи незграбному велетні непересічний акторський талант. Тож коли режисер Френк Дерабонт підшуковував актора для своєї екранізації роману Кінга, Уїлліс порадив йому запросити Дункана. Згодом Майкл знявся з Брюсом ще у трьох стрічках, які належать до найкращих у його творчому доробку: «Сніданок чемпіонів», «Повні дев’ять ярдів» та «Місто гріхів».

Куди не поткнешся — панують кайдани

Куди не поткнешся — панують кайдани

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

2 вересня 1945 року Японія «під ударами військ союзників та доблесної Радянської армії повністю капітулювала. Ми могли, як переможці, рішуче диктувати будь–які, в тому числі й територіальні умови», — повідомляє видання «Московія» з «Бібліотеки В. С. Черномирдіна». Що говорять ці два речення пересічному росіянинові? По–перше, що доблесними були лише червоноармійці, бо на союзників цей епітет не поширено. По–друге, що статус переможців робить легітимним загарбання чужих територій. А от США та Англії не спало на думку «приростати» коштом японських островів. Відмінність полягала в тому, що союзники просто визволяли території інших країн від нацистів, а Совєти залишалися на визволених територіях, встановлювали там маріонеткові прокремлівські режими.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Україна котиться в канаву, а Європа — беззуба

Україна котиться в канаву, а Європа — беззуба

Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи вчора знову обговорював ситуацію в Україні. Як повідомила прес–служба ПАРЄ, на своєму засіданні в Парижі комітет заслухав звіт про ситуацію в Україні. Також на порядку денному стояли питання моніторингу Азербайджану та Боснії і Герцеговини і постмоніторинговий діалог із Монако й Туреччиною.

Яка там стабільність — лише негатив

Яка там стабільність — лише негатив

Міжнародна рейтингова агенція Moody’s змінила прогноз щодо довготермінового кредитного рейтингу Євросоюзу зі стабільного на негативний. Водночас сам рейтинг лишився незмінним — на рівні ААА, найвищому з можливих. Агенція пояснила своє рішення тим, що раніше було понижено прогнози для Німеччини, Франції, Великої Британії та Нідерландів — тобто саме тих країн, що роблять найбільші внески до бюджету ЄС. Разом вони дають 45 відсотків фінансових надходжень.

Крок назад

Крок назад

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Після того як Вищий спеціалізований суд України виніс ухвалу, якою вирок Юлії Тимошенко залишено в силі, не забарилася реакція з боку європейських інституцій та провідних держав світу.

Всі статті рубрики