Як Абрамович Абрамовичу програв

Як Абрамович Абрамовичу програв

Судовий процес, який британська преса охрестила найдорожчим в історії, завершився поразкою для опального російського олігарха Бориса Березовського. Суд відмовився задовольнити його позов до іншого російського товстосума, який поки що перебуває у цілком приязних стосунках із Кремлем, — Романа Абрамовича. Від колишнього губернатора Чукотки Березовський вимагав майже 5,6 мільярда доларів — за те, що Абрамович нібито змусив його продати пакети акцій «Сібнєфті» й алюмінієвої компанії «Русал» за заниженою ціною. Втім суддя Елізабет Глостер постановила, що претензії Бориса Абрамовича до Романа Аркадійовича недоведені. І вийшовши із зали суду, 66–річний Березовський не приховував обурення і розчарування. Але відповісти на запитання, чи оскаржуватиме рішення Феміди, не зміг — пояснив, що над цим добряче поміркують його адвокати. Як зазначає радіо «Коммєрсант», найбільше БАБа обурило те, що, зачитуючи підсумкову частину рішення, суддя заявила, нібито колишній голова президентської адміністрації Олександр Волошин і Володимир Путін не чинили на нього тиску з метою відібрати акції ОРТ. «Але ж це історичний факт! А переписувати російську історію не належить до функцій британського суду», — наголосив Березовський.

Як Ваня пукнув у храмі

Як Ваня пукнув у храмі

Після засудження трьох учасниць скандального панк–гурту «Пуссі райот» за «святотатственний» молебень проти Путіна в храмі Христа Спасителя російська влада охоче б про них забула. Та міжнародна спільнота не дає — обурені відгуки про російське «правосуддя», яке плутає грішне з політичним і кримінальне з адміністративним, у світовій пресі не вщухають і досі. Тож доводиться і російській владі шукати шляхів до відступу. Як би так підвести до помилування «богохульниць» (втім, під Богом у даному випадку навряд чи мається на увазі той Всевишній, що на небесах, а не в кремлівських палатах), щоб і політичні нахаби своє місце зрозуміли, і влада змогла продемонструвати все безмежжя своєї государевої милості?

Регресивна революція

Регресивна революція

Уперше в історії єгипетського державного телебачення на екрані з’явилася ведуча з покритою головою. Як за поваленого революцією президента Хосні Мубарака, так і за його попередників Анвара Садата й Гамаля Абделя Насера (тобто впродовж понад півстоліття) жінкам, які працювали в кадрі, не радили носити хіджаби. Але після «Арабської весни» до влади в Єгипті прийшли ісламісти. І хоча чинний президент Мохаммед Мурсі чесно залишив пост голови ісламістської партії «Брати–мусульмани» й пообіцяв, що всі релігії в Єгипті будуть рівними, тенденція до ісламізації очевидна.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не вийшов політ

Не вийшов політ

Знаменитий американський письменник Річард Бах ледве не загинув в авіакатастрофі, невдало посадивши свій одномоторний літак. Минулої п’ятниці, приземляючись на порослу травою злітну смугу, літак зачепив лінії електропередачі і впав, перевернувшись на дах. На щастя, поряд із місцем катастрофи саме проїздила компанія молодих туристів із Сіетла, які звернули в бік посадкової смуги цілком випадково — заблукали, шукаючи свій наметовий табір. Саме вони й витягли письменника з пошкодженої машини.

Бунт стюардес

Бунт стюардес

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Німецька профспілка бортпровідників UFO перейшла від погроз до конкретних дій. Минулої п’ятниці внаслідок страйку стюардес та стюардів найбільшого німецького авіаперевізника, авіакомпанії «Люфтганза», аеропорт Франкфурта–на–Майні був змушений скасувати понад сто із 360 запланованих рейсів. Головна вимога страйкарів — перегляд умов трудових контрактів та підвищення зарплатні на 5 відсотків (!). Упродовж останніх трьох років зарплатню бортових екіпажів «Люфтганзи» не підвищували взагалі.

Прощавай, «лампочко Ілліча»

Прощавай, «лампочко Ілліча»

Закін­чується епоха традиційних лампочок. Процес скасування неефективних джерел світла Європейська Комісія розпочала 2009 року, а з 1 вересня він вступив у заключну фазу: в усіх країнах Євросоюзу почався етап виведення з експлуатації «неенергоефективних» лампочок. Раніше в ЄС було заборонено виробництво та продаж лампочок потужністю 100, 75 та 60 ватт, а віднині доведеться розпрощатися і з 40–ваттними та 25–ваттними лампами розжарювання. Втім, як повідомляє «Німецька хвиля», серед клієнтів вони й надалі залишаються популярнішими, ніж «економні», оскільки дають більш приємне для зору світло. Тому, за словами представниці Торговельної інспекції ФРН Моніки Майхшик, виробники й споживачі навчилися обходити закон. У продажу з’явилися лампочки нібито технічного призначення, які формально призначені для вуличної сигналізації або майстерень, але їх можна використовувати й у звичайних побутових умовах.

Всі статті рубрики