«Бивайце здарови» по–севастопольськи

«Бивайце здарови» по–севастопольськи

Учора з України на батьківщину до Мінська мали доправити труну з тілом 53–річного народного артиста Білорусі Якова Науменка. Не виходячи з коми, він помер у ніч проти понеділка в реанімації 1–ї Севастопольської міськлікарні, куди потрапив ще 19 серпня просто з концертної сцени на площі Нахімова.

Бурхливе прощання

Бурхливе прощання

Незважаючи на те, що в бага­тьох регіонах України на початку цього тижня погода відчутно погiршилася, синоптики заспокоюють: надалі негода стихне і перехід до осені буде доволі м’яким. «Друга половина тижня відзначиться доволі комфортною погодою: до 5 вересня очікується тепла й суха погода. Від четверга показники термометрів перебуватимуть на позначці 20—25 градусів тепла вдень та 15—20 градусів — уночі. Загалом чекаємо на нормальну, приємну погоду», — розповіла «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів «Укргідрометцентру» Людмила Савченко.

Від «Галичини» до «Донбасу»

Від «Галичини» до «Донбасу»

Існування повноцінного україномовного національного телерадіопростору є однією з ключових передумов збереження національної державності й цілісності України — вкотре нагадує владі громадськість. І має намір просити центральні та регіональні телерадіокомпанії не виконувати скандальний Закон «Про засади державної мовної політики», який розширює права російської мови.

«Главноє» без «Базиса»

«Главноє» без «Базиса»

Учора співробітники інтернет–видання та однойменної газети «Главноє» кілька годин поспіль мокли під проливним дощем, оскільки вдруге за останній рік у їхній редакції правоохоронці влаштували тотальний обшук. За словами журналістів, опівдні до них зайшов чоловік у штатському й наказав вийти на вулицю, пригрозивши вилученням системних блоків, якщо наважаться вимкнути комп’ютери.

МОЗ влучає в «Солпадеїн»

МОЗ влучає в «Солпадеїн»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Міністерство охорони здоров’я опублікувало перелік ліків, рекламу яких заборонено. До реєстру увійшли 326 препаратів, зокрема ті, що викликають звикання, містять наркотичні та психотропні речовини, а також призначені для лікування дітей віком до 12 років і прийому під час вагітності та лактації. Крім того, до списку потрапили ліки від туберкульозу, венеричних хвороб, надзвичайно небезпечних інфекційних захворювань, ВІЛ/СНІДу, раку, хронічного безсоння, цукрового діабету, ожиріння, еректильної дисфункції.

Наступ на «Наступ»

Наступ на «Наступ»

15 діб арешту за правду — в Україні часів «регіонального» правління таке покарання не лише можливе, а ще й здається замалим. Тож активіст Броварської громадської організації «Наступ» Андрій Качор до нього був цілком готовий. «Мене переслідують за те, що я не побоявся розповісти на камеру про зловживання місцевої влади, а саме — кандидата в парламент від Партії регіонів Сергія Федоренка — голови осередку ПР у Броварах та особистого масажиста Прем’єр–міністра Миколи Азарова. Після того як я дав відповідний коментар телеканалу ТВі, ми разом із журналістами пішли, власне, до пана Федоренка, аби записати і його точку зору. Замість цього він почав виштовхувати дівчат–журналісток зі свого кабінету», — розповів Андрій Качор «УМ»

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На залізниці зріє бунт

На залізниці зріє бунт

Десятого вересня під Міністерством інфраструктури відбудеться масштабна акція протесту залізничників. Висловити своє невдоволення тим, що відбувається на колись найдешевшому і найбезпечнішому виді транспорту, вийдуть поїздні бригади, а також звичайні пасажири. Такого, запевняють профспілки, ще в історії України не було. Адже й ті, й інші доведені до межі: умови роботи провідників стають дедалі нестерпнішими, робочі місця скорочують, процвітає корупція, при цьому якість послуг для пасажирів погіршується, водночас ціни на квитки тільки зростають, та ще й вільно придбати їх у касах часто є неможливим.

Всі статті рубрики