Згадали, та не все

21.08.2012
Згадали, та не все

Колін Фаррелл забуває... і згадує все.

До намірів Голлівуду перезняти фантастичний бойовик «Згадати все» Пола Верховена шанувальники знаменитої стрічки 1990 року з Арнольдом Шварценеггером одразу поставилися скептично. Зрештою, фільму з Арні ще не так багато років, і надто свіжою залишається пам’ять про його успіх. А рімейки улюблених кінохітів завжди викликають несприйняття частини кіноманів...

Режисер оновленого фільму Лен Вайзман («Інший світ»), не довго думаючи, запросив у проект свою дружину Кейт Бекінсейл — на роль, яку в оригіналі виконувала Шерон Стоун. Кейт зіграла підставну дружину Коліна Фаррелла («Александр»), який у цьому фільмі діє на позиції Шварценеггера. У справжню подружку головного героя перевтілилася Джессіка Біл.

Упродовж усього перегляду рімейк дратує логічними провалами. Скажімо, роботів, які в одній сцені виглядають непереможно, в іншому епізоді вже б’ють голіруч. Та найголовніші провали — нерозкриті персонажі лідера повстанців і таємничого друга Дага Куейда. Принаймні в автора цих рядків до режисера виникло багато запитань.

До чого в принципі немає претензій, то це до акторської гри головних героїв. І Фаррелл, і Біл та Бекінсейл впоралися із завданням.

Загалом, як самостійне кіно роботу Вайзмана варто вважати вдалою. Але як рімейк вона суттєво поступається оригіналу. Можливо, ці фільми краще не порівнювати взагалі, адже автори рімейку наголошували, що не хочуть повторювати нове й старе. Хоча самі ж собі заперечили, повторивши у фільмі класичні сцени з оригіналу. Слабка логіка подій не екрані та малозрозумілі вчинки героїв просто не дають приводу їм співпереживати. Але любителям спецефектів , яких у фільмі досхочу, сподобається.