Патріотична опозиція №1

14.08.2012
Патріотична опозиція №1

Микола Оніщук (ліворуч), Сергій Бондарчук та Григорій Омельченко біля ЦВК. Фото прес–служби «Нашої України»

Минулої п’ятниці представники політичної партії «Наша Україна» подали до Центральної виборчої комісії свою партійну документацію — виборчий список iз 221 кандидата та заяви своїх висуванців на одномандатних мажоритарних округах (22 претенденти). Списки до ЦВК подали голова політради «Нашої України» Сергій Бондарчук, постійний представник «Нашої України» у ЦВК Григорій Оніщук, Герой України — 10–й номер виборчого списку Григорій Омельченко — та лідер Конгресу українських націоналістів Степан Брацюнь.

За словами пана Бондарчука, вчора ще декiлька майбутніх кандидатів від «НУ» у мажоритарних округах мали подати документи до ЦВК особисто.

«Хочу зауважити, що №1 у списку партії «Наша Україна» — Президент України Віктор Ющенко. До речі, ми — єдина партія, яка має у своєму списку людину, яку обирали Президентом країни», — підкреслив у коментарі «УМ» постійний представник «НУ» у ЦВК, екс–міністр юстиції Микола Оніщук. За його словами, ЦВК прийняла їхні документи організовано і доброзичливо, тож він упевнений у тому, що об’єднання «Нашої України», УНП та КУН невдовзі отримає свідоцтво про реєстрацію.

«Наша Україна» — це відома загальнонаціональна партія, партія, яка дала країні третього Президента. І ми розраховуємо, що все те, що було зроблено за ці роки, знайде прихильників — українців, і партія перейде 5–відсотковий бар’єр», — спрогнозував виборчі перспективи патріотичної опозиції нардеп Григорій Омельченко.

У програмному документі «нашоукраїнці» обіцяють зробити все для викорінення корупції та «назавжди ліквідувати в Україні будь–які передумови та спроби повернення до минулого — до авторитаризму та комунізму». Нагадаємо, що до першої п’ятірки об’єднання патріотів входять Віктор Ющенко, Юрій Костенко, Олексій Івченко, Ірина Ванникова та Сергій Бондарчук.

В інтерв’ю «Радіо «Свобода» Ірина Ванникова назвала «Нашу Україну» патріотичною опозицією №1, яку не варто ототожнювати ні з чинною владою, ні з так званою об’єднаною опозицією. Тобто патріоти є третьою силою, на тлi Партії регіонів, БЮТ та їхніх окремих сателітів чи союзників.

«Я б сказала так, що ми — патріотична опозиція №1. Ми дійсно третя політична сила. І ми вважаємо, що і так звана об’єднана опозиція, і партія влади — це технологічні бізнес–угруповання, угруповання за інтересами. Це не є сили, які будуть відстоювати український інтерес. І ми це бачимо зараз — після підписання «мовного» закону і після квазіпротестів опозиції так званої у парламенті, — зазначила пані Ванникова. — Тому для нас неможливо об’єднуватися з силами, які не є справжніми, тому що опозиція в нас несправжня... Наші союзники — це українські сили, які відстоюють українські інтереси, українську політику, а не політику Кремля».