А винен пастух?

А винен пастух?

Позов на 15 мільйонів гривень готові пред’явити правоохоронці 50–річному пастуху з села Кринки. Саме в таку суму оцінили екологи збиток від лісових пожеж, які три дні вирували в Цюрупинському районі Херсонської області на територіях одразу трьох лісництв.

Вища освіта — просіяно ситом

Вища освіта — просіяно ситом

У Міносвіти запропонували продовжити терміни зарахування на держбюджет до 15 серпня включно. Заяви прийматимуть у тих абітурієнтів, які вже здавали документи й мали бали близькі до «пропускних» та на ті спеціальності, за якими ВНЗ мають недобір.

Із Гоголем на чолі

Із Гоголем на чолі

Перший день всесвітньо відомого ярмарку на Жабокрицькому майдані у Великих Сорочинцях, що поблизу Миргорода, за традицією вважають днем своєрідного «розігріву» — передовсім для тих, хто приїздить сюди торгувати. Хліб і до хліба в них, як відомо, є, а перелік видовищ на старті обмежуватиметься вечірньою дискотекою та переглядом «кіна від Хіврі». Офіційне ж відкриття ярмарку за участю гоголівських героїв відбудеться завтра, 15 серпня, об 11–й годині. Відтоді чотири доби ярмарок вируватиме «на повну», а в неділю о 12–й його закриють до наступного року. Організатори обіцяють потішити всіх справжнім українським національним колоритом. Як і завжди, опікуватимуться ним сотні народних майстрів, самодіяльних і професійних артистів та, власне, тисячі ярмаркувальників, яких запрошуватимуть поспівати, потанцювати, повеселитися.

Спеку загасило дощем

Спеку загасило дощем

Середина серпня ознаменувалася стрімкими погодними змінами: на зміну 40–градусній спеці несподівано прийшли дощі й похолодання. Синоптики зауважують: на території України почалася перебудова атмосферних процесів, що обумовить дощову погоду в західних, північних та центральних областях. За словами директора Українського гідрометцентру МНС Миколи Кульбіди, на всій території країни, крім півдня та сходу, пройдуть інтенсивні дощі. «Упродовж тижня на більшій частині території очікується ускладнення погодних умов: дощі, місцями грози, пориви вітру 15—20 м/с, в окремих районах град. Зокрема, сильні зливи пройдуть у Карпатах та на Прикарпатті, а також у західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській областях. Температура повітря у західних та північних областях становитиме до +20 С, у південних та східних регіонах — +23...+28, а на півночі та в центрі — + 20...+25», — розповіла «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів «Укргідрометцентру» Людмила Савченко.

Мед святимо, яблука — на черзі

Мед святимо, яблука — на черзі

Сьогодні православні українці відзначають велике свято, яке має кілька імен. «14 серпня відзначають перший, або Медовий, Спас (Спас — скорочення від Спаситель, тобто Ісус Христос). Також це свято у церковному календарі називають днем семи мучеників Макавеїв, а в народі свято називають просто — Маковея, — розповів «УМ» єпископ УПЦ Київського патріархату Євстратій (Зоря). — Цього дня починається двотижневий піст, який називають Спасівкою».

На авто — в глибину

На авто — в глибину

У селі Березняки Смілянського району молоді люди вирішили відпочити на природі й поїхали до місцевої водойми. «Уже на місці під час розвороту в їхньому автомобілі «Жигулі» відмовив двигун, і машина покотилася з чотириметрової кручі просто у великий кар’єр, заповнений водою», — повідомили «УМ» у прес–службі територіального управління МНС у Черкаській області.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Янукович поховав друга

Янукович поховав друга

У тому, що до них приїде Президент, мешканці Єнакієвого, яке з минулої суботи залишилося без мера, вчора не сумнівалися. Ще зранку місто буквально оточила міліція, а журналістів, які прийшли до Палацу культури ім. 40–річчя Перемоги, ретельно оглядали представники спецслужб за допомогою службових собак. Як повідомляє УНІАН, фотографувати цю процедуру журналістам заборонили — мовляв, «режимний об’єкт».

Всі статті рубрики