Бус із наркотою

08.08.2012

Такого собі водія–«багатоверстатника» затримали співробітники Жовтневого райвідділу міліції Полтави. Рухаючись своїм бусом по маршруту, який з’єднує два «спальні» мікрорайони у різних кінцях міста, він просто за кермом встигав «обслуговувати» місцевих наркоманів. Зокрема, під час рейсу по мобільному телефону домовлявся з постійними «клієнтами» про час та місце збуту отруйного зілля, а потім продавав його.

Задля цього спраглі до такого «ходового» товару зазвичай підсідали на передні сидіння «маршрутки», де й купували свою дозу фактично на очах інших пасажирів або чекали її на зупинках. На одній із них міліціонери й спіймали моторизованого наркоділка–торговця «на гарячому»: щойно він продав за 100 гривень два «кубики» ацетильованого опію. Під час обшуку в його бусику знайшли ще кілька доз «ширки» та сировину для її «домашнього» виробництва, а також холодну зброю.

Ще більше вразило правоохоронців те, що й сам водій, якого раніше вже засуджували за «наркотичною» статтею, перевозив пасажирів у неадекватному стані, з явними ознаками наркотичного «кайфу». Після затримання він стверджував, що наркотики «знайшов на вулиці»... Тепер же за виготовлення та збут таких «знахідок» йому «світить» від 5 до 10 років позбавлення волі.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>